Pasta jajeczna z pieczarkami
- Jajko (4 szt.)
- Majonez - 2 łyżki (50 g)
- Szczypiorek - pęczek (45 g)
- Pieczarki marynowane konserwowe (40 g)
Przepis na pastę jajeczną z pieczarkami krok po kroku
Jajka ugotuj w rondelku na twardo. Ostudź je i obierz.
Jajka przełóż do miski i dodaj majonez. Całość zblenduj razem na gładką masę.
Pieczarki i szczypiorek pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do jajek i dobrze wymieszaj.
Całość dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
-
Pasta jajeczna
-
Pasta z awokado i jajkiem
-
Pasta z awokado i jajek
-
Pasta z awokado i jajka
-
Pasta z tuńczyka i jajka
-
Pasta jajeczna z awokado
-
Pasta z awokado z jajkiem
-
Pasta z makreli i jajka
-
Pasta z makreli i jajek
-
Pasta jajeczna fit
-
Pasta jajeczna z tuńczykiem
-
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
-
Pasta jajeczna z serem
-
Pasta jajeczna Thermomix
-
Pasta jajeczna z makrelą
-
Klasyczna pasta z makreli
-
Pasta z makreli fit
-
Pasta z makreli w oleju
-
Pasta jajeczna
Więcej informacji na temat pasty jajecznej z pieczarkami
Pasta jajeczna z pieczarkami to świetny pomysł na pyszne smarowidło do kanapek, które nie tylko wspaniale smakuje, ale również jest bardzo zdrowe. To dodatek, który odmieni nawet najnudniejsze kanapki, w coś niezwykle smacznego. Choć może się wydawać skomplikowana, wcale taka nie jest. To świetna alternatywa dla past sprzedawanych w sklepie, gdyż zawiera mnóstwo zdrowych kwasów tłuszczowych Omega 3, a bardzo niewiele soli i żadnych konserwantów.
Przepis na domową pastę jajeczną z pieczarkami jest niezwykle prosty. Już w kilka chwil można stworzyć to wspaniałe smarowidło do kanapek, które przepięknie się prezentuje i podkręca smak każdej kanapki. Ta pasta z grzybami będzie idealnym wyborem nawet na diecie redukcyjnej, gdyż zawiera mało kalorii, a syci na długo. Jest też niezwykle smaczna, dlatego znika z pojemniczka w ekspresowym tempie.
Najlepiej komponuje się ze szczypiorkiem, gdyż jest on bardzo ostry i wspaniale kontrastuje słony smak jajek. Całość połączona z odrobiną majonezu, ma jeszcze lepszy smak. To danie, które naprawdę warto włączyć do swojego codziennego menu ze względu na wspaniały smak i dużą uniwersalność. Pasta nadaje się świetnie do kanapek, tortilli czy naleśników. Świetne sprawdzi się również na gofrach.
Fit pasta jajeczna z pieczarkami to sposób na dodatek, który można zrobić w kilka minut samodzielnie. To alternatywa dobra dla masła czy margaryny. Zawiera mniej tłuszczów, a więcej białka, przez co lepiej wpływa na sytość. Ma ostry, charakterystyczny smak, który świetnie sprawdzi się w kanapkach z dodatkiem warzyw.
Ta pasta z pieczarkami marynowanymi jest niezwykle ciekawa, dzięki dodatkowi warzyw. Zwykle do wykonywania past używa się pieczarek podsmażonych, w tym wypadku jednak poleca się pieczarki konserwowe, które są dużo smaczniejsze i sprawiają, że całość nie jest zbyt banalna. To idealna opcja dla wszystkich osób, które kochają nowoczesne rozwiązania kulinarne. Ta pasta do kanapek jest tak pyszna, że nie sposób jest przejść obok niej obojętnie. Dobrze sprawdzi się na kolację, ale również na pyszne śniadanie.
Alergeny w paście jajecznej z pieczarkami
Lista alergenów dla pasty jajecznej z pieczarkami przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Jaja i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
-
Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
- Pieczarki marynowane konserwowe
Wartości odżywcze pasty jajecznej z pieczarkami
To dobry dodatek do kanapek, pełen białka i zdrowych kwasów tłuszczowych.
Energia i białka
(112g)
Węglowodany
(112g)
Tłuszcze
(112g)
Witaminy
(112g)
Składniki mineralne
(112g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.