Pasta jajeczna z chrzanem
- Jajko (4 szt.)
- Majonez - 2 łyżki (50 g)
- Chrzan - 1 łyżeczka (10 g)
- Szczypiorek - 1 pęczek (45 g)
Przepis na pastę jajeczną z chrzanem krok po kroku
Jajka ugotuj w rondelku na twardo.
Ostudź je, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Jajka zmieszaj z majonezem i chrzanem, całość zblenduj na gładką masę.
Dodaj sól, pieprz i drobno posiekany szczypiorek.
Dokładnie wymieszaj.
-
Pasta jajeczna
-
Pasta z awokado i jajkiem
-
Pasta z awokado i jajek
-
Pasta z awokado i jajka
-
Pasta z tuńczyka i jajka
-
Pasta jajeczna z awokado
-
Pasta z awokado z jajkiem
-
Pasta z makreli i jajka
-
Pasta z makreli i jajek
-
Pasta jajeczna fit
-
Pasta jajeczna z tuńczykiem
-
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
-
Pasta jajeczna z serem
-
Pasta jajeczna Thermomix
-
Pasta jajeczna z makrelą
-
Klasyczna pasta z makreli
-
Pasta z makreli fit
-
Pasta z makreli w oleju
-
Pasta jajeczna
Więcej informacji na temat pasty jajecznej z chrzanem
Pasta jajeczna z chrzanem to pomysł na pyszne smarowidło do kanapek, które na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycji. W takiej wersji jajka smakują wybornie i naprawdę pysznie, to świetna opcja również dla zabieganych osób, które szukają prostego sposobu na wspaniały dodatek do kanapek. Ta pasta sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również jako pyszna i sycąca kolacja.
Przepis na pastę jajeczną z chrzanem jest niezwykle prosty i można go zrobić w ekspresowym czasie. Do jego wykonania przyda się tylko dobry blender, który sprawi, że pasta będzie miała odpowiednią strukturę. Choć osoby, które nie przepadają za zbyt papkowatą konsystencją, mogą jajka tylko rozdrobnić widelcem lub pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ten przepis świetnie sprawdzi się na śniadanie. Jajka w takiej formie idealnie komponują się na kanapkach, a w połączeniu z dużą ilością świeżych warzyw stworzą niezwykle pyszny i pożywny posiłek. Ta pasta ze względu na duży udział jajek świetnie sprawdzi się na diecie redukcyjnej, gdyż jest wspaniałym źródłem łatwo przyswajalnego białka.
Ta pasta idealnie nada się do chleba, świetnie współgra z pieczywem razowym i pełnoziarnistym. Jednak można jej używać również z innymi dodatkami. Wspaniale pasuje do naleśników, gofrów, czy nawet jako nadzienie do wytrawnych ptysiów. Wspaniale sprawdzi się na wszelkich imprezach.
Jajka w takim wydaniu są niezwykle smaczne i sycące. Choć pasty jajeczne są bardzo popularne, to ta chrzanowa zwykle cieszy się największa popularnością. To dlatego, że ma niezwykle głęboki smak, a chrzan sprawia, że nie potrzebuje dużej ilości dodatków. W połączeniu z majonezem tworzy wspaniałe smarowidło o gęstej i aksamitnej konsystencji.
Ta domowa pasta jajeczna jest tak pyszna, że nie sposób jest przejść obok niej obojętnie. To smarowidło pełne smaku i aromatu, a przy tym naprawdę lekkie. To dobry wybór dla każdego, kto szuka wspaniałego pomysłu na śniadanie i kolacje, które będą smaczne, a niezbyt pracochłonne. Z tego przepisu wychodzi również wspaniała wielkanocna pasta jajeczna z chrzanem, która pasuje na świąteczny stół idealnie.
Alergeny w paście jajecznej z chrzanem
Lista alergenów dla pasty jajecznej z chrzanem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Jaja i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
-
Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
Wartości odżywcze pasty jajecznej z chrzanem
To świetny pomysł na bardzo zdrową pastę, która jest dobrą alternatywą dla sklepowych produktów. Zawiera sporo białka i zdrowych tłuszczów.
Energia i białka
(101g)
Węglowodany
(101g)
Tłuszcze
(101g)
Witaminy
(101g)
Składniki mineralne
(101g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.