Papryka z grilla
Opublikowano: 17.08.2022 r.
Papryka z grilla to wspaniała propozycja na pyszny dodatek do obiadu dla całej rodziny. ❤️ Papryka grillowana będzie doskonałym dodatkiem do sałatki. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.
Składniki dla 4 porcji:
- Papryka czerwona - 200 g (1 duża sztuka)
- Papryka zielona - 200 g (1 duża sztuka)
- Olej rzepakowy - 20 ml
- Przyprawy - sól, tymianek, czosnek
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- grill
Przepis krok po kroku
- Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na ćwiartki.
- Czosnek przeciśnij przez praskę.
- Paprykę umieść na tacce aluminiowej.
- Paprykę polej olejem rzepakowym.
- Dopraw solą, tymiankiem i czosnkiem.
- Grilluj paprykę na rozgrzanym grillu przez 15 minut.
Komentarz dietetyka
Papryka z grilla to bardzo dobre źródło błonnika pokarmowego. Papryka jest świetnym warzywem na diecie redukcyjnej, gdyż zawiera małą ilość kalorii. Papryka jest także świetnym źródłem przeciwutleniaczy.