Przepis na mini pizze z ciasta francuskiego krok po kroku
- Ciasto francuskie 275 g 1 opakowanie
- Passata pomidorowa 125 g pół szklanki
- Ser Mozzarella 125 g 1 sztuka
- Pieczarki 200 g 10 sztuk
- Kukurydza konserwowa 160 g 2 puszki
- Oliwa z oliwek 20 ml 2 łyżki
Piekarnik nagrzej do 180 st. C.
Pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż chwilę pieczarki.
Ciasto francuskie rozłóż na papierze do pieczenia.
Posmaruj passattą pomidorową, posyp przyprawami i nałóż pieczarki i kukurydzę.
Posyp mozzarellą startą na tarce.
Zawiń w rulon i pokrój na mniejsze kawałki.
Wstaw do piekarnika i piecz ok. 15 minut.
Często zadawane pytania
-
Sałatka gyros
-
Guacamole
-
Nachos
-
Ciasto ze śliwkami
-
Parówka w cieście francuskim
-
Sałatka z zupek chińskich
-
Lawasz
-
Nuggetsy
-
Bruschetta
-
Tortilla z kurczakiem
-
Pieczarki faszerowane
-
Koreczki
-
Pomidory z mozzarellą
-
Sernik na zimno z mascarpone mango
-
Rolada serowa
-
Ciasto góra lodowa
-
Ciasto snikers
-
Ciasto rafaello
-
Przekąski na imprezę

(liczba kalorii)
-
Ciasto francuskie
-
Ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem
-
Ciasto francuskie z jabłkami
-
Ciasto francuskie na słodko
-
Paszteciki z ciasta francuskiego
-
Ciasto francuskie na słono
-
Pizzerinki z ciasta francuskiego
-
Ślimaczki z ciasta francuskiego
-
Tarta z ciasta francuskiego
-
Paluchy z ciasta francuskiego
-
Przekąski z ciasta francuskiego
Mini pizze z ciasta francuskiego - cechy przepisu
Więcej o mini pizzach z ciasta francuskiego
Mini pizze z ciasta francuskiego to fantastyczny pomysł na pyszne, a jednocześnie proste i szybkie w przygotowaniu przekąski, dobre na każdą okazję i każdą imprezę. Sprawdzą się świetnie dla wszystkich osób uwielbiających tradycyjną pizzę, jednak przygotujesz je znacznie szybciej i prościej. Co więcej, pizzerinki z ciasta francuskiego możesz podawać z wieloma przeróżnymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się na przykład pieczarki z cebulką lub kukurydzą, mielone mięso lub kawałki wędliny, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, jednak jedyne co Cię ogranicza to Twoja wyobraźnia. Jak zrobić mini pizzę z ciasta francuskiego? To banalnie proste! Wystarczy, że przygotujesz gotowe płaty ciasta francuskiego (możesz też przygotować je samodzielnie, jednak pamiętaj, że zdecydowanie wydłuży to czas przygotowania przekąsek), przecier lub passatę pomidorową i ulubione dodatki. Ciasto należy posmarować pomidorami, ułożyć pokrojone dodatki – warzywa, mięso i/lub pieczarki, posypać tartym serem – mozzarellą lub serem żółtym, dobrze doprawić, zawinąć w rulon, pokroić na mniejsze części i piec w piekarniku. To wszystko! Czas pieczenia, również jest krótki, wystarczy 15 minut aby pizzerinki były gotowe. Koniecznie czytaj dalej aby poznać przepis na mini pizzę z ciasta francuskiego, która idealnie sprawdzi się na wszystkie imprezy i spotkania w gronie rodziny lub przyjaciół.
Wartości odżywcze mini pizz z ciasta francuskiego
Energia i białka
(70g)
Węglowodany w mini pizzach z ciasta francuskiego
(70g)
Tłuszcze
(70g)
Witaminy w przepisie na mini pizze z ciasta francuskiego
(70g)
Składniki mineralne w przepisie na mini pizze z ciasta francuskiego
(70g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w mini pizzach z ciasta francuskiego
Lista alergenów dla mini pizz z ciasta francuskiego przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Ciasto francuskie
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser Mozzarella