Mięso z rosołu w piekarniku
- Udko kurczaka ze skórą (600 g)
- Oliwa z oliwek - 12 łyżek (180 ml)
- Sok z cytryny (5 ml)
Przepis na mięso z rosołu w piekarniku krok po kroku
W dużej misce zmieszaj ze sobą 10 łyżek oliwy, sok z cytryny i wszystkie przyprawy.
Udka zamocz w misce z przyprawami, całość dobrze wetrzyj w mięso
Całość wstaw do lodówki na pół godziny, by dobrze się zamarynowało.
Naczynie żaroodporne polej 2 łyżkami oliwy i przełóż do niego mięso.
Piecz je w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 25 minut.
-
Udka z kurczaka
-
Kapuśniak
-
Pierś z kurczaka
-
Potrawka z kurczaka
-
Tortilla
-
Szu szu
-
Makaron z kurczakiem
-
Kurczak curry
-
Kurczak z rożna
-
Chicken butter
-
Tortilla z kurczakiem
-
Kurczak po tajwańsku
-
Filet z kurczaka
-
Roladki z kurczaka
-
Kurczak pieczony
-
Ryż z warzywami
-
Kurczak po wietnamsku
-
Kurczak po chińsku
-
Pomysł na obiad z kurczakiem
Więcej informacji na temat mięsa z rosołu w piekarniku
Mięso z rosołu w piekarniku to świetna opcja na pyszne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Jest chrupiące i aromatyczne.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić mięso z rosołu w piekarniku, by było szybkie, łatwe i naprawdę pyszne to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. W takim wydaniu najlepiej sprawdzi się drób. Zarówno indyk, jak i kurczak smakują wyśmienicie. Jednak kurczak jest mięsem, które ma dużo większą popularność. Tak przygotowany kurczak świetnie sprawdzi się na uroczysty obiad dla całej rodziny, gdyż pięknie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje. Kurczak pieczony w piekarniku z przyprawami świetnie komponuje się z ziemniakami i kaszą, a także dodatkiem świeżych warzyw. Udka z kurczaka to świetne mięso, które nie tylko jest bardzo pożywne, ale również niezwykle zdrowe. Dobrze, by gościło w diecie naprawdę często. Jest świetnym źródłem pełnowartościowego białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawierają również sporo magnezu, fosforu, potasu i witamin z grupy B. Dlatego dobrze, by stanowiło istotną część diety. Mają również małą zawartość nasyconego tłuszczu i cholesterolu, co docenią wszyscy dbający o zdrowie układu sercowo naczyniowego.
Przepis na mięso z rosołu w piekarniku to świetny pomysł na mięso pieczone w panierce. To wszystko zasługa odpowiedniej marynaty, która, choć bardzo łatwa w przygotowaniu nadaje całości wspaniałego i lekko pikantnego smaku. Tworzenie własnej marynaty jest niezwykle dobrym sposobem na zmniejszeniu udziału soli w diecie. Dzięki temu, że robi się ją własnoręcznie, można dostosować ilość przypraw do własnych potrzeb, dzięki temu całość w 100% odpowiada preferencjom. To świetny sposób na uniknięcie dodatku cukru i konserwantów, dzięki czemu całość jest znacznie zdrowsza. Mięso tak przygotowane wychodzi naprawdę pyszne i bardzo miękkie. To świetny pomysł na smaczne danie, które przypadanie do gustu wszystkim miłośnikom mięsnych dań. Ze względu na obecność skórki mięso jest chrupiące na zewnątrz, a delikatne w środku. Jest tak dobre, że gdy przygotuje się je choć raz, wraca się do tego przepisu wielokrotnie. To świetny pomysł na niebanalny obiad dla całej rodziny.
Alergeny w mięsie z rosołu w piekarniku
Lista alergenów dla mięsa z rosołu w piekarniku przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na mięso z rosołu w piekarniku
Wartości odżywcze mięsa z rosołu w piekarniku
To zdrowa opcja, która zawiera sporo białka i witamin.
Energia i białka
(196g)
Węglowodany
(196g)
Tłuszcze
(196g)
Witaminy
(196g)
Składniki mineralne
(196g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.