Masa z serkiem mascarpone
- Mascarpone (500 g)
- Śmietanka kremowa 36% (500 ml)
- Cukier puder (200 g)
Przepis na masę z serkiem mascarpone krok po kroku
Śmietankę wlej do miski i ubij ją na sztywno z cukrem. Możesz użyć również śmietan fixu, by ułatwić sobie zadanie.
Do śmietanki dodawaj małymi porcjami mascarpone, cały czas ubijając.
Przestań ubijać, gdy masa będzie połączona i puszysta.
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem patissiere
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Tort szwardzwaldzki
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tortu
Więcej informacji na temat masy z serkiem mascarpone
Masa z serkiem mascarpone to wspaniały dodatek do wielu tortów. Jego konsystencja sprawdza się zarówno w ciastach, jak i innych deserach. Całość zajmuje kilka chwil.
Przepis na masę z serkiem mascarpone to doskonały pomysł na słodki, śmietanowy dodatek. Jest tak smaczny, że ciężko przejść obok niego obojętnie, a przy tym całość jest niezbyt skomplikowana. Efekt jest piorunujący. Krem wspaniale prezentuje się nie tylko w ciastach, ale również przełożony do pucharków. Jest nie za słodki, co sprawia, że można go jeść w naprawdę sporych ilościach.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić masę z serkiem mascarpone, by była smaczna, szybka i łatwa, to ten sprawdzony sposób będzie doskonałym rozwiązaniem. To najlepsza i najłatwiejsza opcja dobra nawet dla początkujących. Ten krem można jeść jako główny posiłek lub dodawać do ciast i tortów. Ma niezwykle gęstą i kremową konsystencję, a przy tym jest bardzo śmietankowy. To wspaniały dodatek, który sprawi, że wszystkie słodkości będą nam smakowały dużo bardziej. Ten krem jest również niezwykle łatwy w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się do tortu urodzinowego lub na wszelkiego rodzaju uroczystości, gdyż jest uniwersalny, a przy tym jego konsystencja sprawia, że nie wypływa z ciasta. Ta opcja to świetny wybór dla miłośników naprawdę słodkich przekąsek. Krem robi się z bitej śmietany. Dzięki temu jest bardzo puszysty i słodki. Bita śmietana i mascarpone tworzą duet idealny. To deser bardzo łatwy i prosty jednak o idealnej kompozycji smakowej. Świetnie komponuje się z biszkoptem i bezą. Sprawdzi się również w formie osobnego deseru, ze względu na wspaniały smak. Jest naprawdę słodki, choć jego słodycz nie jest mdląca. To dodatek, który sprawdzi się fantastycznie na wszelkich przyjęciach i uroczystościach. Na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości. Jego podstawą są produkty, które z łatwością znajdziesz w domowej spiżarni. Ten prosty przepis pozwoli ci go przygotować w kilka chwil z kilku łatwo dostępnych produktów, dzięki czemu nie musisz się martwić o ich cenę.
Alergeny w masie z serkiem mascarpone
Lista alergenów dla masy z serkiem mascarpone przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- mascarpone
- Śmietanka kremowa 36%
Wartości odżywcze masy z serkiem mascarpone
To opcja, która zawiera sporo nasyconych kwasów tłuszczowych i cukru, więc nie powinna gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(1200g)
Węglowodany
(1200g)
Tłuszcze
(1200g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.