-
Shortbread
Mąka pszenna, cukier i masło – to trio czyni shortbread tak wyjątkowym. Kruchy, maślany smak, który rozpływa się w ustach, jest wynikiem idealnej proporcji tych trzech składników. Ta klasyczna szkocka przekąska to prostota w najlepszym wydaniu, a jej przygotowanie to czysta przyjemność, zwłaszcza z tak minimalnym zestawem składników.
30 + 40 min łatwy 10 290 kcal -
Surówka do łososia
Cukinia, bakłażan, kolorowe papryki i pomidory koktajlowe - to główne składniki surówki, która idealnie pasuje do łososia. Dodaje się do niej jeszcze cebulę czerwoną dla odrobiny pikantności i rukolę, która dodaje świeżości. Skrop całość oliwą z oliwek i gotowe! Prosto, lekko i smacznie.
40 + 20 min łatwy 6 84 kcal -
Haggis
Żołądek owczy, wątróbka drobiowa, serca drobiowe, cebula i kasza jęczmienna perłowa - to podstawowe składniki tradycyjnego szkockiego haggis. Dodaj jeszcze boczek wieprzowy i płatki owsiane, a to wszystko razem stworzy unikalne danie o ciekawym smaku i bogatej teksturze. Przejdźmy do szczegółów!
30 + 90 min łatwy 8 733 kcal