Kuchnia karaibska
Kuchnia karaibska to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w sobie wpływy afrykańskie, europejskie, indiańskie i azjatyckie. Charakteryzuje się bogactwem smaków, aromatów i kolorów, które tworzą wyjątkowe kulinarne doświadczenie. Typowe dania to m.in. soczyste jerk chicken, pikantna zupa rybna, aromatyczny curry z kozy oraz kuszące bakłażany w stylu Callaloo. Wyspy Karaibów oferują również specjały takie jak słodkie plantany, ryż z groszkiem czy pyszne empanadas. Wykorzystuje się tam wiele świeżych składników, w tym owoce morza, tropikalne owoce i egzotyczne przyprawy. W kolejnych przepisach odkryjemy tajniki przygotowywania tych pyszności, aby każdy mógł poczuć się jak na karaibskiej uczcie we własnym domu. Dowiemy się również ciekawostek związanych z tradycjami kulinarnymi Karaibów oraz historiami niektórych potraw.