Częste zapytania
Pokaż więcej
Posiłki
Desery
Pokaż więcej
Smak
Diety
Pokaż więcej

Kuchnia austriacka

Kuchnia austriacka to prawdziwa mieszanka smaków, które odziedziczyła z bogatej historii tego regionu. Zintegrowała wpływy węgierskie, czeskie, włoskie oraz bałkańskie, tworząc wyjątkową paletę tradycyjnych potraw. Znana jest z obfitości mięs i deserów, a także z wyjątkowego pieczywa i aromatycznych zup. Sztandarowe dania to przede wszystkim Wiener Schnitzel, apetycznie panierowany kotlet cielęcy, oraz Tafelspitz, gotowana wołowina podawana z chrzanem i jabłkami. Nie można zapomnieć o słynnych słodkościach, takich jak apfelstrudel czy sachertorte, które zachwycają miłośników deserów na całym świecie. W naszej liście przepisów przenosimy Was w kulinarną podróż po Austrii, prezentując nie tylko tradycyjne receptury tych dań, lecz także mało znane, a równie smaczne potrawy, które z pewnością wzbogacą Wasz codzienny jadłospis.