-
Chakalaka
Marchewka, cebula, groszek konserwowy i pomidory w puszce to główne składniki chakalaki, którą śmiało można nazwać afrykańskim comfort food. To warzywne danie, pełne kolorów i smaków, idealnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do mięs, jak i samodzielny posiłek.
15 + 20 min łatwy 6 248 kcal -
Pilaf
Ryż biały, antrykot wołowy bez kości, marchewka i cebula tworzą bazę tego prostego, ale smakowitego pilafu. Dodatek oliwy z oliwek i pieczarek nadaje daniu nieco głębi oraz aromatu. To idealne połączenie składników tworzy pełne, sycące danie, które można przygotować bez większego wysiłku.
15 + 70 min łatwy 4 318 kcal -
Surówka do łososia
Cukinia, bakłażan, kolorowe papryki i pomidory koktajlowe - to główne składniki surówki, która idealnie pasuje do łososia. Dodaje się do niej jeszcze cebulę czerwoną dla odrobiny pikantności i rukolę, która dodaje świeżości. Skrop całość oliwą z oliwek i gotowe! Prosto, lekko i smacznie.
40 + 20 min łatwy 6 84 kcal