Krem z ricotty
- Serek ricotta (250 g)
- Śmietanka kremowa 36% (300 ml)
- Cukier puder (100 g)
Przepis na krem z ricotty krok po kroku
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Serek wymieszaj z dwoma kroplami aromatu.
Serek dodawaj małymi partiami do śmietanki, ciągle mieszając mikserem.
Przestań ubijać, gdy masa będzie połączona i puszysta.
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem patissiere
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Tort szwardzwaldzki
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tortu
Więcej informacji na temat kremu z ricotty
Krem z ricotty to doskonały wybór dla wszystkich miłośników kuchennego minimalizmu. Jest smaczny, niezwykle prosty w przygotowaniu, a przy tym bardzo uniwersalny.
Przepis na krem z ricotty to doskonały pomysł na domowy krem, który sprawdzi się w wielu deserach. Możesz użyć go w tortach, ciastach, czy tartach, ale również sprawdzi się w naleśnikach na słodko, czy gofrach. Jest tak smaczny, że ciężko przejść obok niego obojętnie, a przy tym całość jest niezbyt skomplikowana. Efekt jest piorunujący. Krem wspaniale prezentuje się nie tylko w ciastach, ale również przełożony do pucharków. Jest nie za słodki, co sprawia, że można go jeść w naprawdę sporych ilościach. To najlepsza i najłatwiejsza opcja dobra nawet dla początkujących. Ten krem można jeść jako główny posiłek lub dodawać do ciast i tortów. Ma niezwykle gęstą i kremową konsystencję, a przy tym jest bardzo śmietankowy. To wspaniały dodatek, który sprawi, że wszystkie słodkości będą nam smakowały dużo bardziej. Ten krem jest również niezwykle łatwy w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się do tortu urodzinowego lub na wszelkiego rodzaju uroczystości, gdyż jest uniwersalny, a przy tym jego konsystencja sprawia, że nie wypływa z ciasta. Ta opcja to świetny wybór dla miłośników naprawdę słodkich przekąsek. Krem robi się z bitej śmietany. Dzięki temu jest bardzo puszysty i słodki. Bita śmietana i ricotta tworzą duet idealny. To doskonała alternatywa dla mascarpone, po które zwykle sięga się w przypadku deserów. Ricotta jest równie smaczna, jednak zawiera znacznie mniej tłuszczu, a przy tym również kalorii, będzie więc lepszym wyborem dla osób na diecie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić krem z ricotty, by był słodki, delikatny i puszysty, to ten prosty przepis stanowi najlepszy pomysł. Ten krem idealnie sprawdzi się do deserów. Ten z przepisu stanowi idealną bazę również do bardziej wymyślnych mas. Całość robi się z serka ricotta z dodatkiem słodkiej śmietanki. Jego konsystencja sprawdza się zarówno w ciastach, jak i innych deserach. Całość zajmuje kilka chwil.
Alergeny w kremie z ricotty
Lista alergenów dla kremu z ricotty przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- serek ricotta
- Śmietanka kremowa 36%
Wartości odżywcze kremu z ricotty
To opcja, która zawiera sporo cukru, więc nie powinna gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(650g)
Węglowodany
(650g)
Tłuszcze
(650g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.