Krem śmietankowy do tortu
- Śmietanka kremowa 30% (300 g)
- Mascarpone (200 g)
- Cukier puder - 5 łyżek (50 g)
Przepis na krem śmietankowy do tortu krok po kroku
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski.
Za pomocą miksera mieszamy całość do momentu uzyskania jednolitego kremu.
Gotowym kremem od razu nadziewamy ciasto.
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem patissiere
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Tort szwardzwaldzki
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tortu
Więcej informacji na temat kremu śmietankowego do tortu
Pyszny krem śmietankowy do tortu to dobry pomysł na domowy, a co ważne łatwy w wykonaniu dodatek, który idealnie sprawdzi się podczas wypełniania ciasta. Masa z kremówką i mascarpone jest bardzo dobra, dzięki składnikom, które dodane są do niej. Przepis jest prosty w przygotowaniu, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić, a dobre składniki są łatwo dostępne. Krem zachwyci każdego i gwarantuje, że tort zniknie w mgnieniu oka. Możesz go uzupełnić o ulubione dodatki, oczywiście wedle uznania.
Jak zrobić krem śmietankowy do tortu? Przygotowanie go jest proste. Na początku wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Za pomocą miksera mieszamy całość do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy krem od razu przekładamy na biszkopt.
Przepis na krem śmietankowy do tortu nie jest skomplikowany, tak jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Składa się on między innymi z mascarpone, który posiada wiele cech. Jest to przede wszystkim włoski ser twarogowy, który ma wiele zastosowań. Jest kremowy i słodki w smaku, dzięki czemu idealnie sprawdza się podczas przygotowywania deserów. To produkt wysokokaloryczny, składający się głównie z nasyconych kwasów tłuszczowych. Jeśli często spożywamy tego typu produkty, narażamy nasz organizm na rozwój takich chorób jak: otyłość, cukrzyca typu 2 lub chorób układu sercowo - naczyniowego. Warto również zwrócić uwagę, że serek zawiera spore ilości wapnia, które mają korzystny wpływ na nasz układ kostny oraz witaminy A, odpowiadająca za prawidłową pracę oczu oraz stan skóry. Ponadto znajdziemy w nim fosfor, potas, magnez lub cynk. Ze względu na duże ilości tłuszczu mascarpone powinniśmy spożywać okazjonalnie.
Składniki na krem śmietankowy do tortu odpowiednio wybrane posiadają wiele właściwości zdrowotnych. Krem jest szybki i łatwy w przygotowaniu oraz dobry w smaku. Opcji jest bardzo wiele, a to wszystko zależy od naszego smaku, który preferujemy. Ten sprawdzony prosty przepis na smaczny krem na pewno ułatwi Ci jego przygotowanie.
Alergeny w kremie śmietankowym do tortu
Lista alergenów dla kremu śmietankowego do tortu przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Śmietanka kremowa 30%
- mascarpone
Wartości odżywcze kremu śmietankowego do tortu
Krem posiada wysoki IG, przez co powinniśmy wykorzystywać go okazjonalnie.
Energia i białka
(550g)
Węglowodany
(550g)
Tłuszcze
(550g)
Składniki mineralne
(550g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.