Krem malinowy do tortu
- Mascarpone (500 g)
- Śmietanka kremowa 30% (250 g)
- Czekolada biała - 2 tabliczki (200 g)
- Maliny (500 g)
Przepis na krem malinowy do tortu krok po kroku
Kremówkę ubijamy na gęstą masę.
Następnie dodajemy mascarpone i świeże maliny.
Dalej miksujemy całość do połączenia się składników.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady i dodajemy do masy z malinami.
Ponownie miksujemy całość do uzyskania jednolitego kremu na małych obrotach miksera.
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem patissiere
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Tort szwardzwaldzki
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tortu
Więcej informacji na temat kremu malinowego do tortu
Pyszny krem malinowy do tortu to dobry pomysł na domowy, a co ważne łatwy w wykonaniu dodatek, który idealnie sprawdzi się podczas wypełniania ciasta. Masa z malinami z dodatkiem białej czekolady jest bardzo dobra, dzięki składnikom, które dodane są do niej. Przepis jest prosty w przygotowaniu, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić, a dobre składniki są łatwo dostępne. Krem zachwyci każdego i gwarantuje, że tort zniknie w mgnieniu oka. Możesz go uzupełnić o ulubione dodatki, oczywiście wedle uznania.
Jak zrobić krem malinowy do tortu? Przygotowanie go jest proste. Na początku śmietankę kremówkę 30% ubijamy na sztywny krem. Następnie dodajemy do niej mascarpone i świeże maliny. Całość miksujemy dalej do połączenia się składników. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady i dodajemy do kremu z malinami. Ponowie całość miksujemy na małych obrotach do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowym kremem nadziewamy tort.
Przepis na krem malinowy do tortu nie jest skomplikowany, tak jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Składa się on między innymi z malin, które posiadają wiele wartości odżywczych. Owoce są bogactwem witamin i składników odżywczych, takich jak magnez, wapń oraz żelazo. Na podstawie przeprowadzonych badań ustalono, że maliny posiadają działanie przeciw nowotworowe, dzięki czemu minimalizują pojawienie się raka przełyku, jamy ustnej czy wątroby. Owoc posiada także niski indeks glikemiczny IG = 25, dzięki czemu do diety mogą wprowadzić je osoby chorujące na cukrzycę. Warto pamiętać, że podobnie jak truskawki mają działanie alergiczne. Może się to objawiać zaczerwieniem, wysypką lub świądem.
Najlepszy krem malinowy z dodatkiem białej czekolady do tortu odpowiednio przygotowany posiada wiele właściwości zdrowotnych. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu oraz dobry w smaku. Do jego przygotowania możemy użyć świeżych malin lub mrożonych. Opcji jest bardzo wiele, a to wszystko zależy od naszego smaku, który preferujemy. Ten sprawdzony prosty przepis na smaczny krem na pewno ułatwi Ci jego przygotowanie.
Alergeny w kremie malinowym do tortu
Lista alergenów dla kremu malinowego do tortu przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- mascarpone
- Śmietanka kremowa 30%
- Czekolada biała
Wartości odżywcze kremu malinowego do tortu
Krem posiada niski IG, dzięki czemu możemy go bez przeszkód wykorzystywać do ciast.
Energia i białka
(1450g)
Węglowodany
(1450g)
Tłuszcze
(1450g)
Witaminy
(1450g)
Składniki mineralne
(1450g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.