Przepis na krem do tortu z masła krok po kroku
- Masło 400 g 2 kostki
- Cukier puder 200 g 1 szklanka
- Jajko 2 szt.
Masło umieść w misie miksera, zacznij miksować.
Gdy masa zacznie robić się puszysta, wbij jajka i ubij.
Dodaj cukier i aromat waniliowy, zmiksuj krótko.
Krem jest gotowy do przełożenia ciasta bezpośrednio po przygotowaniu.
Możesz go przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny.
Często zadawane pytania
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Krem kokosowy
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Krem patissiere
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tynkowania tortu
-
Tort kokosowy
-
Tort cytrynowy
-
Babeczki z kremem
-
Tort z malinami
-
Krem do tortu

(liczba kalorii)
Krem do tortu z masła - cechy przepisu
Więcej o kremie do tortu z masła
Krem do tortu z masła to świetny pomysł na krem dobry krem na maśle. Masa do tortu z masła to podstawowy i bardzo dobrze znany krem. Jego przygotowanie jest bardzo proste, lecz należy przestrzegać wszystkich zasad, aby krem się nie zważył. Krem z masła jest pyszny i można go wzbogacać dodatkiem owoców, czekolady i barwników oraz aromatów spożywczych. Krem nie nadaje się do przełożenia całego tortu, gdyż jest bardzo mdły. Dobrze łączyć go z kwaśnymi owocami i masą na bazie śmietany lub mascarpone. Krem maślany świetnie nadaje się jako baza pod masę cukrową do dekoracji ciasta. Przepis na krem do tortu z masła jest bardzo prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia cukierniczego, aby go przygotować. Do zrobienia masy potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: masło, cukier puder, aromat waniliowy, jajko.
Jak zrobić krem do tortu z masła? Masło musi być w temperaturze pokojowej. Wybierz dobre jakości masło, nie margarynę roślinną. Masło umieść w misie miksera, zacznij miksować. Gdy masa zacznie robić się puszysta, wbij jajka i ubij. Dodaj cukier i aromat waniliowy, zmiksuj krótko. Krem jest gotowy do przełożenia ciasta bezpośrednio po przygotowaniu. Możesz go przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny.
Masło to powstały z tłuszczu mlecznego produkt pochodzenia zwierzęcego. Masło powinno zawierać około 82% tłuszczu. Masło jest bardzo dobrym źródłem witaminy D. Wyróżnia się dwa rodzaje masła- ekstra i masło klarowane. Masło klarowane ma wyższą temperaturę dymienia dzięki oczyszczeniu go z białek mleka. Jajka są źródłem łatwo przyswajalnego, pełnowartościowego białka. Jajka kurze zawierają w swoim składzie wszystkie niezbędne dla naszego organizmu aminokwasy. Są bogate w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach takich jak witamina A, D, K oraz E. W swoim składzie posiadają cenne minerały, są nimi wapń, sód, potas oraz żelazo i cynk. Żółtko ma w swoim składzie luteinę i zeaksantynę zapobiegającą zwyrodnieniu plamki żółtej.
Podsumowując dobry krem do tortu jest szybki do przygotowania. Masę maślaną można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Masą można także dekorować babeczki i naleśniki. Pyszny krem maślany przygotuj z dobrej jakości składników.
Wartości odżywcze kremu do tortu z masła
Energia i białka
(700g)
Węglowodany w kremie do tortu z masła
(700g)
Tłuszcze
(700g)
Witaminy w przepisie na krem do tortu z masła
(700g)
Składniki mineralne w przepisie na krem do tortu z masła
(700g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w kremie do tortu z masła
Lista alergenów dla kremu do tortu z masła przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Masło
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko