Krem do tortu z masła
Opublikowano: 14.01.2022 r.
Masło, cukier puder i jajka – to trzy magiczne składniki, które przekształcą twój tort w prawdziwe dzieło sztuki. Krem na bazie masła jest prosty do zrobienia, a smak i konsystencja sprawią, że każdy kawałek ciasta zniknie w mgnieniu oka. Przygotowanie jest łatwe, ale efekt końcowy robi wrażenie!
Składniki dla 1 porcji:
- Masło - 400 g (2 kostki)
- Cukier puder - 200 g (1 szklanka)
- Jajko - 2 szt.
- Przyprawy - aromat waniliowy
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- mikser, duża miska
Przepis krok po kroku
- Masło umieść w misie miksera, zacznij miksować.
- Gdy masa zacznie robić się puszysta, wbij jajka i ubij.
- Dodaj cukier i aromat waniliowy, zmiksuj krótko.
- Krem jest gotowy do przełożenia ciasta bezpośrednio po przygotowaniu.
- Możesz go przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny.
Komentarz dietetyka
Krem do tortu jest bardzo kalorycznym wyrobem. Zawiera bardzo dużą ilość cukru. Masa przygotowana w domu nie zawiera konserwantów. Użyte do przygotowywania masy produkty są lepszej jakości niż produkty do zrobienia mas w sklepach.
~ Magda Panek, dietetyk kliniczny