Krem do tortu z mascarpone
- Mascarpone - 1 opakowanie (300 g)
- Śmietanka kremowa 36% - 1 opakowanie (250 ml)
- Cukier puder - 3 łyżki (30 g)
Przepis na krem do tortu z mascarpone krok po kroku
Serek mascarpone i śmietankę przełóż do miski.
Dodaj cukier puder i zmiksuj za pomocą miksera na gładki krem.
Możesz dodać, także cukier waniliowy lub aromat waniliowy.
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem patissiere
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Tort szwardzwaldzki
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Tort kokosowy
-
Krem do tortu
Więcej informacji na temat kremu do tortu z mascarpone
Jesteś w trakcie przygotowywania tortu na przyjęcie urodzinowe, ale nie masz pomysłu na krem? Idealnie się składa, dzisiaj przedstawię Ci przepis na krem do tortu z mascarpone, który wykonasz w trakcie pieczenia się biszkoptu do Twojego tortu.
Torty kojarzą się ze słodkim, delikatnym i puszystym kremem, nasz nie będzie inny. Będziesz potrzebować tylko trzech składników. Przyda się serek mascarpone, słodka śmietanka i cukier puder. Dodatkowo możesz dodać cukier waniliowy lub aromat waniliowy.
Dodatek cukru pudru sprawi, że masa będzie delikatnie lśniąca.
Podstawowe składniki przełóż do miski i zmiksuj na gładki krem za pomocą miksera. Po kilku sekundach masz pyszny krem do tortu z mascarpone.
Sam widzisz jak prosty i szybki jest krem z serkiem mascarpone.
Wiesz jak zrobić krem do tortu z mascarpone, ale brakuje Ci przepisu na potrzebne biszkopty?
Koniecznie zobacz inne moje przepisy, znajdziesz tam propozycję na nie jeden tort.
Nie musisz go jednak wykorzystać tylko do tortu. Będzie idealnie pasował, także do innych słodkich deserów czy dań.
Przygotuj niesamowicie łatwy i słodki krem z mascarpone, podawaj na słodko z naleśnikami i świeżymi owocami lub z domowymi goframi.
Większość z nas wie, że krem mascarpone jest bardzo dobry, ale, także wysokoenergetyczny. Swoją kremową konsystencję zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu maślanego w swoim składzie, co ściśle wiąże się z dużą zawartością cholesterolu. W 100 g produktu znajduje się, aż 44 g tłuszczów w tym większość to nasycone kwasy tłuszczowe niekorzystne dla naszego organizmu. Ponadto w 100 g produktu znajduje się, aż 123 g cholesterolu. Oprócz tego serek jest źródłem wielu składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, sód, cynk czy magnez oraz witamin z grupy B.
Jeśli bardzo lubisz smak serka mascarpone w deserach, ale przerażają Cię ilości tłuszczu i cholesterolu, nic straconego. Skorzystaj wtedy z serka mascarpone w wersji light.
Zawiera on w swoim składzie zdecydowanie niższą ilość tłuszczów i cholesterolu.
Ponadto nikt nie je tortów codziennie, a liczy się przede wszystkim rozsądne podejście.
Zatem smacznego!
Alergeny w kremie do tortu z mascarpone
Lista alergenów dla kremu do tortu z mascarpone przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- mascarpone
- Śmietanka kremowa 36%
Wartości odżywcze kremu do tortu z mascarpone
Krem mascarpone przyda się nie tylko do tortu. Możesz wykorzystać go, także do innych słodkich dań.
Energia i białka
(100g)
Węglowodany
(100g)
Tłuszcze
(100g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.