Krem do tiramisu
- Mascarpone (500 g)
- Jajko (3 szt.)
- Cukier puder (50 g)
Przepis na krem do tiramisu krok po kroku
Jajka oddziel do osobnych miseczek.
Żółtka utrzyj z cukrem na gęstą masę.
Zmniejsz obroty miksera i dodawaj małymi porcjami serek mascarpone, cały czas ucierając.
W osobnej misce białka ubij na sztywną masę. Możesz dodać odrobinę soli, by ubić ją szybciej.
Pianę z białek dodawaj małymi porcjami do żółtek, mieszając łyżką lub szpatułką.
Gotowy krem możesz schłodzić i wykorzystać do deserów.
-
Tradycyjne tiramisu
-
Tiramisu bez jajek
-
Tort tiramisu
-
Ciasto tiramisu
-
Fit tiramisu
-
Tiramisu z mascarpone
-
Tiramisu z mascarpone i śmietaną
-
Tiramisu bez pieczenia
-
Tiramisu truskawkowe
-
Tiramisu z truskawkami
-
Tiramisu Thermomix
-
Biszkopty do tiramisu
-
Tiramisu na biszkopcie
-
Tiramisu z malinami
-
Ciasto z biszkoptami podłużnymi
-
Wegańskie tiramisu
-
Keto tiramisu bezglutenowe
-
Sernik tiramisu
-
Tiramisu
Więcej informacji na temat kremu do tiramisu
Krem do tiramisu to doskonały dodatek do tego popularnego włoskiego deseru. Jest smaczny i niezwykle prosty. Nie wiesz, jak go przygotować? Zainspiruj się tym przepisem.
Przepis na krem do tiramisu to doskonały pomysł na smaczny dodatek, który można użyć do przygotowania wielu różnych deserów. Wszystkie składniki znajdziesz w każdym sklepie, dzięki czemu jego stworzenie nie jest problematyczne.
Zastanawiasz się jak zrobić krem do tiramisu, by był pyszny i dobry nawet dla początkujących? Sięgnij po te sprawdzony przepis, by przygotować ten najlepszy tradycyjny krem. To deser, który podbije serce każdego, kto tylko go spróbuje. To najlepsze domowe tiramisu. To opcja dla każdego, kto kocha włoską kuchnię i poszukuje deseru, który będzie jej wizytówką. W tym deserze wszystko jest niezwykle kremowe i pyszne. Najlepiej smakuje on po kilku godzinach od przygotowania, kiedy masa zdąży się połączyć z biszkoptami i utworzyć naprawdę wspaniałą konsystencję i pyszny smak. Całość zajmuje tylko kilka chwil, a do przygotowania przyda się tylko mikser, choć i bez niego można go stworzyć. Najważniejszą częścią tej słodkości jest krem. To on nadaje całości wspaniałego smaku. Do jego przygotowania używa się głównie serka mascarpone. W tej recepturze również, gdyż jest on niezwykle gęsty, aksamitny, a przy okazji naprawdę smaczny. Wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami. W tym wypadku stawia się na aksamitny serek mascarpone i śmietankę. Dzięki temu deser jest po prostu fantastyczny.
Tiramisu to oryginalny włoski deser, który robi się na bazie serka mascarpone, kawy i biszkoptów. Jest prosty, jednak niezwykle smaczny, ze względu na doskonałe połączenie smaków. Nie musisz jednak wybrać się do Włoch, by go spróbować. W prosty sposób można przygotować domowy deser tiramisu w kilka chwil. To deser, który jest tak smaczny, że ciężko jest przejść obok niego obojętnie. To coś dla prawdziwych fanów kawy. Ten prosty przepis pokaże ci, w jaki sposób przygotować krem do tego deseru w najlepszej formie, by skradł serca wszystkich, którzy go spróbują. Jeśli go spróbujesz, na pewno nie pożałujesz.
Alergeny w kremie do tiramisu
Lista alergenów dla kremu do tiramisu przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- mascarpone
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
Wartości odżywcze kremu do tiramisu
To opcja, która ze względu na sporą ilość cukru i tłuszczu nie powinna gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(700g)
Węglowodany
(700g)
Tłuszcze
(700g)
Witaminy
(700g)
Składniki mineralne
(700g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.