Krem do naleśników
- Czekolada deserowa (50 g)
- Mascarpone (200 g)
- Śmietanka kremowa 30% (100 g)
- Cukier puder (30 g)
- Cukier wanilinowy (5 g)
Przepis na krem do naleśników krok po kroku
W dużej misce ubij śmietanę na puszystą masę wraz z cukrem waniliowym.
W rondelku roztop czekoladę i odstaw ją do lekkiego przestygnięcia.
W osobnej misce ubij serek mascarpone z cukrem pudrem.
Dodawaj małymi partiami czekoladę.
Gdy całość stworzy jednolitą masę dodaj również pianę z bitej śmietany i dokładnie wymieszaj łyżką.
Gotowym kremem nadziewaj naleśniki.
-
Naleśniki
-
Ciasto na naleśniki
-
Ciasto na naleśniki
-
Naleśniki z serem
-
Naleśniki ze szpinakiem
-
Krokiety
-
Krokiety z pieczarkami
-
Krokiety z mięsem
-
Ciasto naleśnikowe
-
Naleśniki bez jajek
-
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
-
Okonomiyaki
-
Naleśniki bez mleka
-
Paszteciki wigilijne z pasztetem i pieczarkami w cieście naleśnikowym
-
Naleśniki po meksykańsku
-
Fit naleśniki
-
Naleśniki na słono
-
Naleśnik bezglutenowy
-
Naleśniki
Więcej informacji na temat kremu do naleśników
Krem do naleśników to doskonała opcja dla wszystkich miłośników słodkości. Ten czekoladowy krem jest prosty do stworzenia, a smakuje naprawdę fantastycznie. Jest naprawdę słodki, choć jego słodycz nie jest mdląca. To dodatek, który sprawdzi się fantastycznie na biszkoptowych naleśnikach. Na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości, a w szczególności takich, które powstają z czekolady.
Przepis na krem do naleśników to doskonały sposób na domowy obiad dla dzieci na słodko. Ten krem robi się na bazie serka i czekolady, dzięki temu jest smaczny I bardzo aromatyczny. Ten krem robi się z czekoladą, najlepiej by była deserowa lub gorzką. Dodatek serka i śmietanki sprawi, że będzie słodki, a przy tym niezbyt mdlący. Jednak można również przygotować ten dodatek na bazie czekolady mlecznej, a nawet białej. Ta ostatnia opcja to świetny wybór dla miłośników naprawdę słodkich przekąsek.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić krem do naleśników, by stworzyć szybki i pyszny farsz, to ten prosty przepis stanowi najlepszy wybór. Ma niezwykle gęstą i kremową konsystencję, a przy tym jest bardzo czekoladowy. To wspaniały dodatek, który sprawi, że wszystkie naleśniki będą nam smakowały dużo bardziej. Ten krem jest również niezwykle łatwy w przygotowaniu. Świetnie łączy się z innymi dodatkami np. orzechami, czy owocami, gdyż jest uniwersalny, a przy tym jego konsystencja sprawia, że nie wypływa z naleśników. Wystarczy tylko chwila, by cieszyć się słodyczą tego kremu. Jest tak smaczny, że ciężko przejść obok niego obojętnie, a przy tym całość jest niezbyt skomplikowana. Efekt jest piorunujący. Krem wspaniale prezentuje się nie tylko w naleśnikach, ale również jako dodatek do placuszków, czy gofrów. Jest nie za słodki, co sprawia, że można go jeść w naprawdę sporych ilościach. Krem robi się z bitej śmietany. Dzięki temu jest bardzo puszysty i słodki. Bita śmietana i mascarpone tworzą duet idealny, dodatek czekolady jeszcze bardziej ulepsza kompozycję smakową. Użycie śmietany sprawia, że całość jest lekka i kremowa.
Alergeny w kremie do naleśników
Lista alergenów dla kremu do naleśników przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Czekolada deserowa
- mascarpone
- Śmietanka kremowa 30%
Wartości odżywcze kremu do naleśników
To zdrowa opcja, jednak warto połączyć ją z owocami.
Energia i białka
(385g)
Węglowodany
(385g)
Tłuszcze
(385g)
Składniki mineralne
(385g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.