- Mleko 3,2% 500 ml
- Cukier 20 g
- Jajko 4 szt.
- Cukier wanilinowy 16 g
- Mąka pszenna typ 500 10 g
Przepis na krem budyniowy bez masła krok po kroku
Do rondelka wbij jajka oraz dodaj cukru. Ubij lekko trzepaczką.
Następnie zalej jajka zimnym mlekiem i wymieszaj.
Wstaw rondel na gaz i gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Do momentu aż uzyska konsystencje gęstej śmietany.
Następnie dodaj cukier wanilinowy oraz mąkę i dobrze wymieszaj.

-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Krem patissiere
-
Krem do tynkowania tortu
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tortu
Informacje dietetyczne - krem budyniowy bez masła
Wartości odżywcze kremu budyniowego bez masła
Ta opcja zawiera sporo cukru, dlatego nie powinna gościć zbyt często w naszej diecie.
Energia i białka
(746g)
Węglowodany
(746g)
Tłuszcze
(746g)
Witaminy
(746g)
Składniki mineralne
(746g)
-
mleko,
cukier,
jajka,
cukier,
mąka pszenna,
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w kremie budyniowym bez masła
Lista alergenów dla kremu budyniowego bez masła przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Mleko 3,2%
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Mąka pszenna typ 500
Więcej informacji na temat kremu budyniowego bez masła
Krem budyniowy bez masła to doskonały dodatek do ciasta, który sprawia, że całość jest niezwykle smaczna. Ten krem jest prosty, a aksamitny i bardzo słodki.
Przepis na krem budyniowy bez masła to doskonały pomysł na pyszny dodatek do wypieków. Sprawia, że każde ciasto smakuje po prostu fantastycznie. Niedoświadczeni cukiernicy często szukają sprawdzonej opcji, która nie będzie zbyt rzadka i będzie można ją wykonać w naprawdę łatwy sposób. Tak właśnie jest w tym przypadku. Krem odgrywa niezwykle ważną rolę w stworzeniu każdego ciasta. To właśnie on nadaje całości smaku i sprawia, że ciasto ma odpowiednią konsystencję. Gdy krem nie jest dobry, całe ciasto jest do niczego. Dlatego tak istotne jest wykorzystanie tylko sprawdzonych rozwiązań. Krem budyniowy jest bardzo gesty, a przy okazji aksamitny. Nie potrzeba do niego zbyt dużej ilości składników, więc jest również tani.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić krem budyniowy bez masła, by był smaczny i dobry dla początkujących, to ten prosty przepis sprawdzi się idealnie. Nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności, by go przygotować. To najlepszy wybór do przygotowania w domu. Jeśli nie wiesz, jak stworzyć samodzielnie domowy krem do ciasta, ten przepis jest dla Ciebie! Dowiesz się z niego, z jakich składników możesz przygotować naprawdę wspaniały dodatek i jak krok po kroku przygotować go samodzielnie w domu. Do jego przygotowania wystarczy tylko kilka chwil. Wszystkie składniki na pewno masz już w swojej spiżarni, dlatego nie wahaj się, tylko stwórz ten wspaniały dodatek, który sprawdzi się w każdym deserze. Najważniejszym punktem tego kremu jest przygotowanie pysznego budyniu, który nada całości odpowiedniej konsystencji, a także pysznego smaku. Choć można go zrobić z gotowego sklepowego produktu, to jednak samodzielne stworzenie go od podstaw wcale nie jest takie trudne. Koniecznie spróbuj tego przepisu. Do przygotowania tego kremu nie potrzeba dużego doświadczenia kulinarnego, przyda się za to cierpliwość i dobry mikser.
Szacunkowy koszt przygotowania kremu budyniowego bez masła
Data aktualizacji przepisu: 08.11.2023