Kolana pszczoły
- Miód (30 g)
- Wódka (60 ml)
- Sok z cytryny (30 ml)
- Lód (60 g)
Przepis na kolana pszczoły krok po kroku
Do blendera wlej płynne składniki.
Dodaj lód i całość zblenduj.
Drinki przelej do kieliszków.
-
Cosmopolitan
-
Blue curacao
-
Sex on the beach drink
-
Krwawa mary
-
Long island drink
-
Bloody mary
-
White russian
-
Moscow mule
-
Drinki z blue curacao
-
Blue lagoon drink
-
Espresso martini
-
Campari drink
-
Wściekły pies
-
Drink z sokiem pomarańczowym
-
Black russian
-
Drink z blue kurakao
-
U boot drink
-
Drink z truskawkami
-
Drinki z wódką
Więcej informacji na temat kolan pszczoły
Kolana pszczoły to jeden z tych drinków, który zaskakuje nie tylko pięknym wyglądem, ale również ciekawym smakiem. Całość jest bardzo słodka i niezwykle orzeźwiająca.
Przepis na kolana pszczoły to niezwykle ciekawy pomysł na prosty i elegancki drink alkoholowy. Wspaniale i bardzo dekoracyjnie się prezentuje zwłaszcza w dużym kieliszku z cząstkami owoców cytrusowych. Oprócz tego, że jest dobry, jest również bardzo łatwy. To świetny pomysł na przygotowanie drinków, które choć domowe, charakteryzują się naprawdę głębokim i pysznym smakiem. Całość zabiera nie więcej niż dziesięć minut. Do przygotowania wystarczą tylko alkohole, ale przyda się również mikser, który pozwala stworzyć naprawdę pyszną kompozycję smakową. Jednak i bez jego dodatku da się stworzyć ten wspaniały koktajl alkoholowy. Wystarczy tylko zmieszać całość w dużej szklance. Całość robi się tylko z kilku produktów, dzięki czemu jest smaczny, pełen aromatu i naprawdę pięknie się prezentuje. Przygotowanie jest tak proste, że zabiera tylko kilka minut, a dodatkowo poradzi sobie z nim spokojnie nawet początkujący kucharz. To drink, który nie jest pracochłonny, za to wygląda niezwykle efektownie. Wszystkie składniki są łatwo dostępne. Najlepiej podawać go schłodzonego, więc idealnie jest dodać do niego kostki lodu.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić kolana pszczoły, by był pyszny, szybki i ciekawy, to ten sprawdzony przepis będzie doskonałym rozwiązaniem. Całość jest niezwykle prosta, zajmuje tylko kilka chwil, dlatego spokojnie poradzą sobie z nim nawet osoby początkujące. W tej wersji do stworzenia drinka nie potrzeba zbyt dużo składników. Należy zmieszać alkohol z sokiem cytrynowym i dodać odrobinę miodu dla lepszego smaku. Ta pyszna nalewka sprawdzi się doskonale na imprezę. Ma słodki smak, więc wspaniale nadaje się do wszelkich drinków. Na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości. W tej opcji to również pyszny i łatwy drink, który urzeka pięknym kolorem i wspaniałym smakiem. Jest mocny, ale bardzo dobry, dzięki czemu nie potrzebuje zbyt wielu dodatków.
Alergeny w kolanach pszczoły
Lista alergenów dla kolan pszczoły przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na kolana pszczoły
Wartości odżywcze kolan pszczoły
To opcja, która ze względu na dodatek alkoholu nie powinna gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(90g)
Węglowodany
(90g)
Tłuszcze
(90g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.