Koktajl z pietruszki
- Natka pietruszki (100 g)
- Jarmuż (50 g)
- Jagody mrożone (150 g)
- Banan (120 g)
- Mielone siemię lniane (20 g)
Przepis na koktajl z pietruszki krok po kroku
Jarmuż i pietruszkę opłucz, podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera.
Banana pokrój na mniejsze kawałki i razem z jagodami dodaj do blendera.
Wsyp siemię lniane i wlej pół szklanki wody.
Całość zblenduj na gładką masę.
-
Koktajl ze szpinakiem
-
Koktajl sirt
-
Koktajl z jarmużu
-
Koktajl dietetyczny
-
Koktajl z selera naciowego
-
Koktajl z mango
-
Koktajl z awokado
-
Zielony koktajl
-
Koktajl z buraka
-
Koktajl na śniadanie
-
Smoothie z buraka
-
Smoothie warzywne
-
Koktajl z grejpfrutem
-
Koktajl z mlekiem kokosowym
-
Koktajl z malin
-
Smoothie z awokado
-
Koktajl oczyszczający
-
Koktajl bananowy z mlekiem
-
Koktajle odchudzające
Więcej informacji na temat koktajlu z pietruszki
Koktajl z pietruszki to świetna opcja na pyszną, ale również niezwykle zdrową przekąskę w płynie. Jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil, a smakuje wspaniale. Ma niewiele kalorii, więc świetnie sprawdzi się na diecie redukcyjnej. To smaczny i prosty sposób na drugie śniadanie.
Przepis na koktajl z pietruszki będzie idealnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy dbają o zdrowe i dobrze zbilansowane menu. To jeden z tych napojów, który zdobywa coraz większą sławę, ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Do jego przygotowania nie potrzeba zbyt wielu produktów. Całość zajmuje tylko kilka chwil, a jedyny sprzęt jak się przydaje do stworzenia tego koktajlu to blender. Ten koktajl jest niezwykle smaczny. Choć pietruszka dla wielu osób kojarzy się z czymś niezbyt smakowitych, do czego trzeba się zmuszać, w takiej wersji jest naprawdę fantastyczna. Pietruszka została w nim połączona z jagodami i bananem. Dzięki temu ma wspaniały, słodki smak. Pietruszka powinna gościć w codziennej diecie jak najczęściej, to dlatego, że jest naprawdę wartościowa. Dostarcza sporo witamin i składników mineralnych. Jest ceniona ze względu na wiele właściwości dla zdrowia. W 100 g natki pietruszki można znaleźć sporo żelaza, to dobra wiadomość dla osób, które walczą z anemią, a także tych na diecie roślinnej, w której ciężko jest o duże ilości tego pierwiastka. Dodatkowo pietruszka jest również wspaniałym źródłem witaminy C, która pomaga wchłaniać żelazo z pokarmów. To również silny antyoksydant, który chroni przed negatywnymi czynnikami środowiskowymi i wzmacnia układ immunologiczny. Dostarcza również sporo beta-karotenu i kwasu foliowego, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. To zdrowy napój, bogaty w witaminy, składniki mineralne, ale również antyoksydanty. W dodatku jest naprawdę pyszny, szybki i łatwy. To dobry wybór dla każdego, kto kocha zdrowe przekąski.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić koktajl z pietruszki, by był naprawdę fit, to ten przepis sprawdzi się doskonale. Dietetyczny koktajl z zielonej pietruszki może być dodatkiem, ale również osobnym posiłkiem.
Alergeny w koktajlu z pietruszki
Lista alergenów dla koktajlu z pietruszki przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na koktajl z pietruszki
Wartości odżywcze koktajlu z pietruszki
To zdrowy napój pełen witamin.
Energia i białka
(220g)
Węglowodany
(220g)
Tłuszcze
(220g)
Witaminy
(220g)
Składniki mineralne
(220g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.