Koktajl z bananów
Przepis na koktajl z bananów krok po kroku
Banany obierz i wrzuć do blendera kielichowego, dodaj mleko.
Całość zmiksuj, przelej do szklanek i udekoruj tartą czekoladą.
-
Mango lassi
-
Koktajl z jarmużem
-
Milk shake
-
Koktajl ze szpinakiem
-
Koktajl sirt
-
Koktajl z jarmużu
-
Koktajl dietetyczny
-
Koktajl bananowy
-
Koktajl z selera naciowego
-
Koktajl owocowy
-
Koktajl z truskawek
-
Koktajl z mango
-
Shake bananowy
-
Koktajl z awokado
-
Koktajl z arbuza
-
Sok z jarmużu
-
Koktajl z kiwi
-
Zielony koktajl
-
Koktajle i shake
Więcej informacji na temat koktajlu z bananów
Koktajl z bananów to doskonała opcja dla wszystkich miłośników prostych dań. Jest smaczny, sycący i aromatyczny. Dobrze sprawdzi się na śniadanie, czy przekąskę. Najlepiej smakuje lekko schłodzony. Możesz też dodać do niego innych ulubionych owoców np. malin, czy truskawek.
Przepis na koktajl z bananów to doskonały pomysł na dietetyczny posiłek. Całość jest niezwykle łatwa i można ją przygotować w kilkanaście minut, dzięki temu będzie idealnym wyborem dla zabieganych osób. Ten koktajl sprawdzi się także dla miłośników kulinarnej prostoty. Choć składają się na niego tylko trzy składniki, tworzą wspaniałe połączenie, które przypadnie do gustu każdemu, gdyż jest niezwykle uniwersalne. Pełne słodyczy i bardzo sycące ze względu na dodatek mleka. Choć to napój owocowy jego indeks glikemiczny nie jest tak wysoki, gdyż połączony został z mlekiem. Całość świetnie sprawdzi się również dla dzieci, gdyż jest niezwykle pożywna i słodka. Ten smaczny koktajl jest najlepszy dla osób dbających o zdrową i zbilansowaną dietę.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić koktajl z bananów, by był łatwy i smaczny, to ten prosty przepis będzie doskonałym wyborem. Koktajl z bananów jest fit, dzięki temu, że jest bez cukru. A wszystkie składniki, które są potrzebne do jego wykonania, znajdziesz w każdym większym sklepie. Koktajl bananowy jest świetną opcją dla osób na diecie. Ma wspaniały smak, a przy tym jest niezwykle odżywczy. Świetnie sprawdza się schłodzony w upalne dni. To idealny sposób na wplecenie do swojego menu większej ilości owoców. Ze względu na dobór składników jest bardzo słodki i odżywczy. Banany to owoc, który doskonale sprawdza się na diecie. Choć mają dużo kalorii, to dostarczają też wielu cennych składników. Banany to skarbnica wielu witamin. Zawierają dużo potasu (aż 360 mg w 100 g owocu), a także są źródłem magnezu, wapnia, jodu i fosforu. Jeśli ze względu na dietę musisz dbać o niski indeks glikemiczny, wybieraj raczej zielone banany. Zawierają więcej błonnika i skrobi opornej, dzięki czemu nie wpływają negatywnie na poziom cukru we krwi.
Alergeny w koktajlu z bananów
Lista alergenów dla koktajlu z bananów przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Mleko 3,2%
Wartości odżywcze koktajlu z bananów
To zdrowa opcja.
Energia i białka
(183g)
Węglowodany
(183g)
Tłuszcze
(183g)
Witaminy
(183g)
Składniki mineralne
(183g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.