Kiszka ziemniaczana z piekarnika
- Kiszka ziemniaczana (800 g)
- Cebula (100 g)
- Oliwa z oliwek (20 ml)
Przepis na kiszkę ziemniaczaną z piekarnika krok po kroku
Kiszkę ziemniaczaną nakłuj kilka razy i wrzuć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę pokrój w piórka i wyłóż na kiszkę. Dodaj majeranek.
Całość polej oliwą.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 20 minut.
-
Miruna
-
Szybka pizza
-
Quiche lorraine
-
Zapiekanka gołąbkowa
-
Makrela pieczona
-
Ciasto francuskie z łososiem
-
Ziemniaki po szwedzku
-
Talarki z piekarnika
-
Pieczona ćwiartka z kurczaka
-
Łopatka w sosie własnym
-
Soczyste szaszłyki z piekarnika
-
Soczysty kurczak z piekarnika
-
Ziemniaki faszerowane boczkiem
-
Kofty wieprzowe
-
Indyk faszerowany
-
Dietetyczne polędwiczki wieprzowe z piekarnika
-
Łosoś pieczony z koperkiem
-
Nadzienie do kurczaka
-
Obiad z piekarnika
Więcej informacji na temat kiszki ziemniaczanej z piekarnika
Kiszka ziemniaczana z piekarnika to pomysł na przygotowanie tej ciekawej i nieco intrygującej potrawy w smaczny, a przy tym zdrowy sposób. Sprawdź koniecznie.
Przepis na kiszkę ziemniaczaną z piekarnika to najlepsza opcja dla miłośników ziemniaków. Czyli produktu, który jest niezwykle popularny, jednak zwykle zjadany tylko jako dodatek. Warto jednak pójść o krok dalej i wykorzystać potencjał tego warzywa, mianując go głównym składnikiem dania. Tak jak to ma miejsce w kiszce ziemniaczanej. To właśnie ziemniaki sprawiają, że jest tak ciekawa i smaczna. Pieczona kiszka to szybka opcja na obiad. Z tej receptury dowiesz się jak upiec ją najlepiej. Gdy wiesz już jak przygotować ten przysmak, w odpowiedni sposób, jesteś w stanie pokochać go bardziej. Możesz jednak zastanawiać się, czym właściwie jest kiszka. Zwykle jest to jelito wieprzowe wypełnione ziemniakami z mięsem wieprzowym, boczkiem lub słoniną. To potrawa, która jest niezwykle popularna w kuchni podlaskiej. Przypomina nieco kiełbasę, ale tylko z wyglądu. Ma delikatniejszy smak.
Jeśli zastanawiasz się, jak się robi kiszkę ziemniaczaną z piekarnika, by była smaczna, a przy tym dobra dla początkujących, to ten prosty przepis stanowi doskonały wybór. Dowiesz się z niego jak przyrządzić ją w domowym piekarniku w kilka chwil. Czyli nawet wtedy, gdy nie za bardzo masz czas i ochotę, by gotować. . Istnieje wiele metod, by przygotować ją w swoim domu. Możesz to zrobić na patelni, jednak ten rodzaj obróbki termicznej nie jest polecany. Choć kiszka jest smaczna, to jednak powstające podczas smażenia szkodliwe substancje nie są dobre dla naszego zdrowia. Jeśli chcesz cieszyć się naprawdę dobrym zdrowiem, sięgaj po nie tylko od czasu do czasu. Zamiast tego wybieraj raczej pieczenie. Ze względu na mniejsze użycie tłuszczu będzie bezpieczniejsze dla Ciebie i Twojego zdrowia, a smak potrawy pozostaje równie atrakcyjny. Chcesz się dowiedzieć, w jaki sposób przygotować kiszkę właśnie w piekarniku? Dobrze trafiłeś! Z tym przepisem na pewno uda Ci się to bez problemu.
Alergeny w kiszce ziemniaczanej z piekarnika
Lista alergenów dla kiszki ziemniaczanej z piekarnika przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na kiszkę ziemniaczaną z piekarnika
Wartości odżywcze kiszki ziemniaczanej z piekarnika
To opcja, która zawiera sporo kalorii i tłuszczu, nie powinna więc gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(230g)
Węglowodany
(230g)
Tłuszcze
(230g)
Witaminy
(230g)
Składniki mineralne
(230g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.