Jajka faszerowane w skorupkach
Opublikowano: 19.09.2021 r.
Jajka faszerowane w skorupkach to doskonała propozycja na ciekawy sposób podania jajek. Faszerowane jajka są pyszne i na pewno zaskoczą twoich gości.
Składniki dla 6 porcji:
- Jajko - 10 szt.
- Koperek ogrodowy świeży - 20 g
- Ketchup - 50 g
- Majonez - 50 g
- Natka pietruszki - 20 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 6
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek
Przepis krok po kroku
- Jajka ugotuj na twardo.
- Ugotowane jajka przetnij razem ze skorupką w pół.
- Wyjmij żółtka i umieść w miseczce, dodaj do nich musztardę, majonez, ketchup, pietruszkę i koper, dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
- Utartymi żółtkami faszeruj jajka, posyp je natką pietruszki i koperkiem.
Komentarz dietetyka
Jajka faszerowane w skorupkach to ciekawa propozycja na podanie jajek. Jajka są produktem zawierającym wiele składników mineralnych. Jajka są także źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego.