Jajecznica ze szczypiorkiem
- Jajko (4 szt.)
- Masło - 1 łyżka (10 g)
- Szczypiorek - pęczek (45 g)
Przepis na jajecznicę ze szczypiorkiem krok po kroku
Na patelni rozgrzej masło.
Do miseczki wbij jajka i dodaj sól i pieprz.
Jajka wylej na patelnię i smaż, cały czas mieszając, dopóki jajka nie zetną się.
Gotową jajecznicę posyp obficie posiekanym szczypiorkiem.
-
Pasta jajeczna
-
Jajka na twardo
-
Jajko w koszulce
-
Placuszki twarogowe
-
Sałatka z brokułem
-
Chleb w jajku
-
Jajecznica z kurkami
-
Jajko sadzone
-
Sałatka z brokułami i jajkiem
-
Jajka po wiedeńsku
-
Omlet cesarski
-
Bananowe pancakes
-
Jak zrobić pancake
-
Banan w cieście
-
Omlet z płatkami owsianymi
-
Jajecznica z pieczarkami
-
Placki na maślance
-
Jajecznica z pomidorami
-
Śniadanie z jajkiem
Więcej informacji na temat jajecznicy ze szczypiorkiem
Jajecznica ze szczypiorkiem to klasyczna wersja niezwykle popularnej potrawy, która ma wielu miłośników. To najprostszy sposób na stworzenie naprawdę smacznej i pożywnej potrawy z kilku składników i w bardzo krótkim czasie. Jajecznica z tego przepisu jest idealnym wyborem dla wszystkich zabieganych osób, którym brakuje pomysłu na pyszne śniadanie czy kolację.
Przepis na jajecznicę ze szczypiorkiem jest bardzo łatwy, dlatego poradzą sobie z nim nawet początkujące osoby. Pozwala w kilka chwil stworzyć pełnowartościowe danie, które syci na długo. Choć całość jest niezwykle łatwa, wcale nie nudzi. To ze względu na idealne połączenie smakowe jajek i szczypiorki. Szczypior nadaje całości odpowiedniej ostrości, dlatego nie potrzeba żadnych dodatkowych przypraw czy składników.
Jajecznica wykonana z tego przepisu jest tak pyszna, że nie sposób jest przejść obok niej obojętnie. Ma wspaniałą konsystencję, a także przepyszny smak, który zadowoli wszystkich fanów potraw z jajek. To danie jest bardzo proste ale również niezwykle smakowite.
To dobra opcja dla wszystkich, którzy kochają tradycyjne potrawy. W tej wersji świeżości nadaje całości dodatek szczypiorku. Warto dodać go naprawdę sporo, by danie przeszło jego smakiem. Szczypiorek choć ostry, nie powoduje zbyt dużej pikantności potrawy, dlatego nie trzeba się ograniczać w jego używaniu.
To bardzo szybkie danie, które można wykonać w kilka minut. Świetnie sprawdzi się również jako potrawa w awaryjnych sytuacjach, gdyż robi się ją z niewielu składników, które często goszczą w spiżarni domowej, a jest niezwykle sycąca. To opcja idealna na śniadanie dla całej rodziny. Choć ma dodatek szczypiorku, świetnie nadaje się również dla dzieci.
Jeżeli zastanawiasz się jak zrobić jajecznicę ze szczypiorkiem, która będzie smaczna i pożywna, to ten przepis na pewno skradnie twoje serce. Powstaje z niego naprawdę pyszne danie, które świetnie syci. Jajka smażone na maśle idealnie komponują się z zieleniną, tworząc razem naprawdę fantastyczne danie, które nigdy się nie nudzi.
Alergeny w jajecznicy ze szczypiorkiem
Lista alergenów dla jajecznicy ze szczypiorkiem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Masło
Wartości odżywcze jajecznicy ze szczypiorkiem
To pomysł na zdrowe śniadanie, jednak warto je wzbogacić o warzywa.
Energia i białka
(128g)
Węglowodany
(128g)
Tłuszcze
(128g)
Witaminy
(128g)
Składniki mineralne
(128g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.