Jaja nadziewane
Opublikowano: 29.03.2022 r.
Jaja nadziewane to pyszna przystawka idealna na Wielkanoc. Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić jaja nadziewane to koniecznie sprawdź ten przepis.
Składniki dla 16 porcji:
- Jajko - 8 szt.
- Tuńczyk w sosie własnym - 170 g
- Majonez - 50 g (2 łyżki)
- Musztarda sarepska - 20 g (1 łyżka)
- Szczypiorek - 10 g
- Przyprawy - sól, pieprz, szczypiorek
Liczba porcji: 16
Będziesz potrzebować:
- garnek, duża miska
Przepis krok po kroku
- Jajka ugotuj na twardo.
- Delikatnie obierz jajka. Przekrój na pół.
- Żółtka delikatnie wyciągnij z białek. Umieść żółtka w misce, a białka rozłóż na talerzu.
- Tuńczyka odcedź i dodaj do żółtek. Dodaj majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- Gotową masę umieszczaj w białkach we wgłębieniu po żółtku.
- Wierzch posyp szczypiorkiem i podawaj.
Komentarz dietetyka
Jajka to bogate źródło choliny.