Fasolka szparagowa w słoiku
Opublikowano: 29.11.2021 r.
Fasolka szparagowa w słoiku to wspaniała propozycja dla wszystkich, którzy kochają domowe przetwory jest prosta w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna.
Składniki dla 10 porcji:
- Fasolka szparagowa - 1000 g
- Cukier - 5 g
- Przyprawy - sól, gorczyca
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- piekarnik, kuchenka, garnek, słoiki
Przepis krok po kroku
- Fasolkę oczyść, włóż do garnka i gotuj w osolonym wrzątku przez 7 minut.
- Fasolkę ułóż w słoikach ciasno.
- W garnku zagotuj 1 l wody, dodaj cukier i sól.
- Następnie wlej do słoików z fasolką.
- Słoiki zamknij i ostudź.
- Pasteryzuj w piekarniku nagrzanym do 110 stopni przez 10 minut.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, która świetnie sprawdzi się na co dzień.