Przepis na farsz do naleśników z pieczarkami krok po kroku
- Pieczarki 500 g
- Cebula 100 g 1 sztuka
- Mąka pszenna typ 500 500 g 2 szklanki
- Jajko 2 szt.
- Olej rzepakowy 20 ml 2 łyżki
Dodatkowo przygotuj szklankę wody.
Mąkę wymieszaj z wodą, jajkiem i szczyptą soli.
Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym.
Cebulkę drobno posiekaj i podsmaż na oleju rzepakowym.
Dodaj drobno pokrojone pieczarki i duś do miękkości.
Naleśniki podawaj z pieczarkowym farszem.
Często zadawane pytania
-
Naleśniki
-
Naleśniki z serem
-
Polewa czekoladowa
-
Naleśniki ze szpinakiem
-
Krokiety
-
Krokiety z pieczarkami
-
Krokiety z mięsem
-
Ciasto naleśnikowe
-
Naleśniki bez jajek
-
Bananowe pancakes
-
Jak zrobić pancake
-
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
-
Okonomiyaki
-
Naleśniki bez mleka
-
Paszteciki wigilijne z pasztetem i pieczarkami w cieście naleśnikowym
-
Banan w cieście
-
Naleśniki po meksykańsku
-
Placki na maślance
-
Naleśniki

(liczba kalorii)
Farsz do naleśników z pieczarkami - cechy przepisu
Więcej o farszu do naleśników z pieczarkami
Naleśniki to danie, które wielu z nas kocha. Nie tylko dorośli, ale także dzieci. Naleśniki możemy przygotować na słodko i to była najpopularniejsza wersja, jednak z czasem to naleśniki wytrawne zyskały dużą popularność. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na farsz do naleśników z pieczarkami, który jest bardzo szybki i prosty. Na pewno każdy sobie z nim poradzi. Pomysł na farsz do naleśników z pieczarkami to idealna propozycja na obiad. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a porcja zazwyczaj wychodzi duża, dlatego bez problemu nakarmisz nawet dużą rodzinę.
Do jej przygotowania będziesz potrzebować podstawowych składników na naleśniki, czyli: mąka, jajka, woda oraz odrobina oleju. Dodatkowo cebula, czosnek, pieczarki i aromatyczne przyprawy do naszego farszu.
W przepisie została użyta zwykła mąka pszenna, naturalnie zawierająca gluten w swoim składzie. Będzie to niezwykle ważna informacja dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej, które zmagają się z chorobami glutenozależnymi. Do których należy celiakia, alergia na pszenicę czy nadwrażliwość na gluten. Osoby te powinny korzystać właśnie z takich produktów i zwracać szczególną uwagę na symbol przekreślonego kłosa, oznacza on, że produkt nie zawiera więcej niż 20 ppm (20 mg na kg produktu) glutenu w swoim składzie.
Dlatego, jeśli jesteś osobą cierpiącą na choroby glutenozależne np. celiakia lub z innych powodów eliminujesz gluten ze swojej diety, możesz bez problemu zamienić mąkę pszenną na taką, która naturalnie nie zawiera glutenu np. gryczana lub ryżowa.
Zatem, jak zrobić farsz do naleśników z pieczarkami?
Z mąki, jajka i wody przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Na osobnej patelni zeszklij krótko drobno pokrojoną cebulkę, po chwili dodaj posiekane pieczarki i podsmażaj do miękkości.
Farsz nałóż na cienkie naleśniki i zawiń.
Skoro już znasz mój szybki przepis na naleśniki z farszem pieczarkowym, przygotuj je i przekonaj się, jaki jest smaczny. Będzie to dobry pomysł na pyszny posiłek dla całej Twojej rodziny.
Wartości odżywcze farszu do naleśników z pieczarkami
Energia i białka
(100g)
Węglowodany w farszu do naleśników z pieczarkami
(100g)
Tłuszcze
(100g)
Witaminy w przepisie na farsz do naleśników z pieczarkami
(100g)
Składniki mineralne w przepisie na farsz do naleśników z pieczarkami
(100g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w farszu do naleśników z pieczarkami
Lista alergenów dla farszu do naleśników z pieczarkami przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Mąka pszenna typ 500
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko