Comber jagnięcy bez kości
- Comber jagnięcy (500 g)
- Oliwa z oliwek (75 ml)
- Ocet winny (40 ml)
- Cebula (200 g)
Przepis na comber jagnięcy bez kości krok po kroku
Oliwę z oliwek zmieszaj z octem i dodaj zioła.
Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie zanurz w mieszance z olejem. Odstaw na 2 godziny.
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego z posiekaną w plasterki cebulą i piecz 30 minut pod folią spożywczą, a następnie 40 minut bez niej w 180 st. C.
-
Ragout z jagnięciny
-
Comber cielęcy
-
Comber jagnięcy z grilla
-
Comber jagnięcy duszony
-
Comber jagnięcy pieczony
-
Kotlety jagnięce z combra
-
Zapiekane kotleciki z combra jagnięcego w panierce z dodatkiem orzeszków z frytkami i sałatką z pora
-
Pieczony comber jagnięcy w miodowej marynacie z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką wiosenną
-
Kotleciki mielone z combra jagnięcego nadziewane mozzarellą w towarzystwie kaszy gryczanej oraz surówką z kapusty kiszonej
-
Kibbeh nayi
-
Manti
-
Comber jagnięcy
Więcej informacji na temat combra jagnięcego bez kości
Comber jagnięcy bez kości to doskonała opcja na naprawdę wykwintny obiad dla całej rodziny. To przepis łatwy, a pozwala na stworzenie fantastycznego dania. Jagnięcina to mięso, które nie gości na polskich talerzach zbyt często. Zwykle ze względu na cenę, ale również strach przed obróbką termiczną. To prawda, mięso jagnięce potrzebuje specjalnego traktowania i sprawdza się dobrze tylko z niektórymi przyprawami, jednak w tym przepisie cała obróbka została przedstawiona w kilku krokach, dlatego spokojnie poradzi sobie z nią nawet początkująca osoba.
Przepis na comber jagnięcy bez kości jest idealnym pomysłem na naprawdę pyszne mięso. Spokojnie, nie musisz posiadać długiego kulinarnego doświadczenia, by sobie z nim poradzić. Przyda się za to odrobina cierpliwości. Mięso trzeba bowiem odpowiednio zamarynować. Przyda się do tego odpowiednia marynata, która nie tylko wpłynie pozytywnie na smak mięsa, ale również odpowiednio je rozmiękczy i sprawi, że skruszeje. To doskonała opcja dla wszystkich miłośników mięsnych dań. To jest po prostu najlepsze. Świetnie sprawdzi się z dodatkiem ziemniaków, czy kaszy, zwłaszcza gryczanej.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić comber jagnięcy bez kości, który będzie naprawdę smaczny, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Jego głównym składnikiem jest oczywiście mięso. Comber nazywany jest najszlachetniejszą częścią spośród całej jagnięciny. To dlatego, że mięso jest w nim delikatne i naprawdę smaczne. Pochodzi ono z odcina lędźwiowo - krzyżowego. Jest uznawany za ten o największych walorach kulinarnych. Wybieraj odpowiedni kawałek, warto kierować się zawartością tłuszczu. Im mniej go w mięsie, tym zdrowsze dla układu krwionośnego będzie danie. Jednak mięso to powinno zawierać, choć minimalną jego ilość, w innym wypadku będzie suche i nie tak smaczne.
Kotlet jagnięcy bez kości to propozycja dla wszystkich, którzy kochają naprawdę ciekawą kuchnię. Jagnięcina zwykle gości w kuchni bliskowschodniej, jednak warto zaczerpnąć z niej nieco inspiracji. Sprawdzi się doskonale na obiad. Ten kotlet jest pyszny, a ze względu na prosty przepis również dobry dla początkujących. To doskonały pomysł na ciekawe danie.
Alergeny w combrze jagnięcym bez kości
Lista alergenów dla combra jagnięcego bez kości przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Dwutlenek siarki i siarczyny - alergen może być obecny w:
- Ocet winny
W przepisie na comber jagnięcy bez kości nie posiadamy danych o alergiach dla następujących składników:
- estragon świeży
Wartości odżywcze combra jagnięcego bez kości
To danie ze względu na dużą zawartość czerwonego mięsa nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(136g)
Węglowodany
(136g)
Tłuszcze
(136g)
Witaminy
(136g)
Składniki mineralne
(136g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.