Ciasto francuskie z dżemem

Opublikowano: 13.10.2024 r., 9:05 | Autor: Oliwia Gawron
Ulubiony
ikona podziel się Podziel się
Francuskie ciasto z owocowym dżemem
Ciasto francuskie z dżemem
Ciasto francuskie z dżemem to najlepszy pomysł na słodką przekąskę nie tylko dla dzieci ale też dla dorosłych. Poznaj mój dzisiejszy przepis i przekonaj się jakie są pyszne.
Przygotowanie 0 min
brak danych
Kcal w porcji
0 g
Wielkość porcji
Indeks glikemiczny
Przepis wegański
Składniki dla 0 porcji
  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie (175 g)
  • Dżem śliwkowy niskosłodzony (250 g)
Liczba porcji:

Przepis na ciasto francuskie z dżemem krok po kroku

Ciasto francuskie rozwałkuj na stolicy.

Jak oceniasz przepis na ciasto francuskie z dżemem
Oceń
Nasz przepis pozytywnie ocenia 82,6% osób

Więcej informacji na temat ciasta francuskiego z dżemem

Alergeny w cieście francuskiemu z dżemem

Lista alergenów dla ciasta francuskiego z dżemem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

  • Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
    • Ciasto francuskie

Wartości odżywcze ciasta francuskiego z dżemem

na 100g gotowej potrawy

Energia i białka

Na 100g
Na porcję
(0g)
Energia (kcal)
315.71
0.00
Białko (g)
3.01
0.00
Fenyloalanina (mg)
0.15
0.00

Węglowodany

Na 100g
Na porcję
(0g)
Węglowodany (g)
40.69
0.00
Węglowodany przyswajalne (g)
39.19
0.00
Błonnik (nieprzyswajalne) (g)
1.50
0.00

Tłuszcze

Na 100g
Na porcję
(0g)
Tłuszcz (g)
15.75
0.00
Tłuszcze nasycone (g)
4.80
0.00
Tłuszcze nienasycone (g)
10.94
0.00
Tłuszcze jednonasycone (g)
8.90
0.00
Tłuszcze wielonasycone (g)
2.04
0.00
Cholesterol (mg)
0.00
0.00

Witaminy

Na 100g
Na porcję
(0g)
Witamina A (µg (mcg))
0.00
0.00
Witamina B6 (mg)
0.02
0.00
Witamina B12 (µg (mcg))
0.00
0.00
Witamina C (mg)
8.82
0.00
Witamina E (mg)
0.35
0.00
Retinol (µg (mcg))
0.00
0.00
Tiamina (mg)
0.17
0.00
Ryboflawina (mg)
0.13
0.00
Niacyna (mg)
1.76
0.00
Foliany (µg (mcg))
42.71
0.00
Beta karoten (µg (mcg))
2.94
0.00

Składniki mineralne

Na 100g
Na porcję
(0g)
Sód (mg)
102.53
0.00
Potas (mg)
59.82
0.00
Wapń (mg)
4.12
0.00
Fosfor (mg)
28.82
0.00
Magnez (mg)
8.94
0.00
Żelazo (mg)
1.05
0.00
Cynk (mg)
0.25
0.00
Miedź (mg)
0.07
0.00
Mangan (mg)
0.37
0.00
Szacunkowy indeks glikemiczny ciasta francuskiego z dżemem brak danych
Sprawdź indeks glikemiczny składników przepisu:
Niestety nie posiadamy pełnych informacji o wartościach odżywczych dla części składników. Przy każdej wartości odżywczej powyżej znajdziesz informację o ewentualnych brakach. Pomimo dokładanych starań nie byliśmy w stanie pozyskać tych danych, dlatego rzeczywiste wartości odżywcze mogą się różnić od wartości wskazanych w tabeli powyżej. W szczególności dane z tabeli nie zawierają pełnych wartości odżywczych dla składników wskazanych w poprzednim zdaniu.
Wartości odżywcze w przeliczeniu na 100 gram gotowej potrawy. Nie uwzględniają przypraw.
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.

Szacunkowy koszt przygotowania ciasta francuskiego z dżemem

Koszt składników
9.00
Składnik
Ilość
Cena składnika
Koszt w daniu
Ciasto francuskie
175 g
1 opakowanie
5.00
Za 230,0 g
Liczba opakowań 1
3.80
Za 175 g
Dżem śliwkowy niskosłodzony
250 g
4.00
Za 280,0 g
Liczba opakowań 1
3.57
Za 250 g
Koszt składników
9.00