Błyskawiczna fit pizza ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado
- Jajko (4 szt.)
- Szpinak (100 g)
- Ser mozzarella light (125 g)
- Kukurydza konserwowa (70 g)
- Awokado (140 g)
- Cebula czerwona (70 g)
- Słonecznik nasiona łuskane (40 g)
- Masło klarowane (10 g)
- Ketchup (60 g)
Przepis na błyskawiczną fit pizzę ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado krok po kroku
Jajka rozbełtaj z przyprawami.
Masło klarowane rozgrzej na patelni. Wyłóż szpinak i zalej jajkami. Smaż 3 minuty, aż jajko się trochę zetnie. Polej pizzę ketchupem i rozłóż dodatki (oprócz słonecznika). Przykryj przykrywką i smaż około 10 minut na minimalnej mocy palnika - do roztopienia sera.
Gotową pizzę posyp słonecznikiem. Do pizzy pasować będzie pieczywo.
-
Pulpety w sosie koperkowym
-
Turbot
-
Falafel
-
Sałatka z kurczakiem
-
Makaron ze szpinakiem
-
Spaghetti
-
Pulpety w sosie pomidorowym
-
Makaron z cukinii
-
Schabowe w sosie
-
Kurczak curry
-
Pierś z kaczki
-
Pstrąg pieczony
-
Filet z kurczaka
-
Łosoś z piekarnika
-
Dietetyczne pulpety na parze
-
Pstrąg
-
Makaron z pesto
-
Kapusta wigilijna
-
Dietetyczny obiad
Więcej informacji na temat błyskawicznej fit pizzy ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado
Najszybsza do wykonania fit pizza ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado. Idealny posiłek na diecie ograniczającej podaż węglowodanów. Zdrowa, prosta i dodatkowo bardzo smaczna.
Znasz taką potrawę jak pizza z patelni? To właśnie taka pizza. Przepis ten oparty jest o ograniczenie podaży węglowodanów. Wykonanie jest banalne. Spodem w pizzy jest po prostu szpinak, jajka i przyprawy. Nic więcej do spodu nie jest potrzebne. Dodatki takie jak kukurydza, czerwona cebula i słonecznik to pyszne dodatki, które w pizzy sprawdzą się doskonale. Super posiłek, który dodatkowo jest stosunkowo niskokaloryczny. Ta pizza jest wegetariańska, nie zawiera mięsa.
Alergeny w błyskawicznej fit pizzy ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado
Lista alergenów dla błyskawicznej fit pizzy ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser mozzarella light
- Masło klarowane
Wartości odżywcze błyskawicznej fit pizzy ze szpinakiem, serem mozzarella i awokado
Posiłek zawiera niewielką ilość węglowodanów. Jest dobrym posiłkiem, gdy w swoim menu ograniczasz węglowodany. Nadaje się więc do diety niskowęglowodanowej oraz ketogenicznej. Posiłek jest bezglutenowy oraz ma niski indeks glikemiczny.
Energia i białka
(415g)
Węglowodany
(415g)
Tłuszcze
(415g)
Witaminy
(415g)
Składniki mineralne
(415g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.