Biszkopt z malinami
- Jajko (5 szt.)
- Cukier - pół szklanki (100 g)
- Mąka pszenna typ 500 - 1 szklanka (150 g)
- Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka (4 g)
- Maliny (350 g)
Przepis na biszkopt z malinami krok po kroku
Do dużej miski wbij jajka i ubij je z cukrem na gładką i puszystą masę.
Do masy dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszaj mikserem do połączenia składników.
Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Na wierzch ułóż maliny i delikatnie wciśnij je do środka ciasta.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
-
Charlotte
-
Sernik z rosą
-
Ciasto z malinami
-
Sernikobrownie z malinami
-
Tort pavlova
-
Malinowa księżniczka
-
Ciasto balladyna
-
Ciasto bezowe
-
Tort z malinami
-
Tort lodowy
-
Krem malinowy do tortów
-
Ciasto bez pieczenia na biszkoptach
-
Ciasto czekoladowe z malinami
-
Kruche ciasto z malinami
-
Ciasto kruche z malinami
-
Ciasto z malinami i budyniem
-
Tarta z mascarpone i owocami
-
Ciasto jogurtowe z malinami
-
Ciasto z malinami
Więcej informacji na temat biszkoptu z malinami
Biszkopt z malinami jest świetną opcją na naprawdę pyszny wypiek, który świetnie sprawdza się na co dzień, ale również od święta. Pięknie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje. To wspaniałe, lekkie ciasto, które zachwyca słodyczą, a także fantastycznymi pieczonymi malinami. Na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom domowych wypieków.
Przepis na biszkopt z malinami jest niezwykle prosty, dzięki czemu spokojnie poradzi sobie z nim każdy początkujący cukiernik. To wspaniała propozycja na deser, ale również podwieczorek. Całość jest bardzo delikatna i łagodna, pełna owocowego smaku. To wspaniały pomysł na urozmaicenie zwykłego biszkoptu, który z dodatkiem owoców smakuje po prostu fantastycznie, także ciężko jest przejść obok niego obojętnie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić biszkopt z malinami, który będzie niezwykle prosty, a przy tym bardzo pyszny, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Całość jest naprawdę wspaniała. Do jego przygotowania wystarczy tylko kilka składników, a oprócz tego mikser. Choć robi się go tylko z podstawowych produktów całość jest naprawdę fantastyczna, a przy tym naprawdę ciekawa. Ciasto prezentuje się również naprawdę elegancko, to przez maliny, które zatopione w cieście puszczają sok i odbarwiają jego część, tworząc różowe plamy. To naprawdę przyciąga wzrok.
To dobry wybór nie tylko do popołudniowej kawy, ale również na przyjęcia, czy rodzinne spotkania. Ze względu na swój elegancki wygląd i pyszny smak, ten wypiek jest naprawdę uniwersalny.
Oprócz biszkopta głównym składnikiem są owoce, które ożywiają całą kompozycję smakową i nadają jej świetności. Najlepiej sprawdzają się w nim świeże maliny, które są niezwykle aromatyczne i soczyste. To właśnie dla nich najlepiej robić to ciasto latem. Jednak całość będzie równie dobra z mrożonymi malinami.
Ten delikatny wypiek świetnie sprawdzi się również dla dzieci, które na pewno pokochają go za niebywałą słodycz. Jest tak pyszny, że ciężko jest przejść obok niego obojętnie. Ten prosty przepis będzie wspaniałą opcją dla wszystkich, którzy kochają tradycyjne, proste przepisy.
Alergeny w biszkopcie z malinami
Lista alergenów dla biszkoptu z malinami przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Mąka pszenna typ 500
- Proszek do pieczenia
Wartości odżywcze biszkoptu z malinami
To ciasto sprawdzi się w diecie lekkostrawnej, jednak nie będzie dobrym wyborem na co dzień, ze względu na dużą zawartość cukru.
Energia i białka
(85g)
Węglowodany
(85g)
Tłuszcze
(85g)
Witaminy
(85g)
Składniki mineralne
(85g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.