Zupa pomidorowa na kostce
Opublikowano: 01.04.2022 r.
Kostka warzywna, przecier pomidorowy bez soli i koncentrat pomidorowy – oto kluczowe składniki naszej zupy pomidorowej, która zawsze wychodzi pyszna i aromatyczna. Na bazie tych produktów, w parę chwil, przygotujesz sycącą zupę pełną smaku. Idealna na chłodniejsze dni, sprawdzi się zarówno jako obiad, jak i kolacja.
Składniki dla 4 porcji:
- Kostka warzywna - bulion warzywny - 10 g
- Przecier pomidorowy bez soli - 400 g
- Koncentrat pomidorowy - 25 g
- Przyprawy - bazylia
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek
Przepis krok po kroku
- Do dużego garnka wlej 2 litry wody i rozpuść w niej kostkę.
- Następnie dodaj przecier i koncentrat.
- Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżą bazylią.
- Możesz podawać ją z makaronem, ryżem lub grzankami.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, która zawiera sporo witamin.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny