Twarożek z tofu

Opublikowano: 24.10.2021 r.
Tofu wzbogacane wapniem i niesłodzone mleko migdałowe to duet, który zaskoczy cię swoją prostotą i smakiem w twarożku z tofu. Dzięki tym składnikom twarożek z tofu nabierze ciekawej tekstury i delikatnego, lecz nieprzytłaczającego smaku, który idealnie komponuje się z wieloma dodatkami.
Składniki dla 3 porcji:
- Tofu wzbogacane wapniem - 180 g (1 kostka)
- Napój migdałowy (mleko roślinne) niesłodzone - 30 ml
- Przyprawy - sok z cytryny
Liczba porcji: 3
Będziesz potrzebować:
- mikser, miseczka
Przepis krok po kroku
- Twaróg, napój roślinny i sok z cytryny włóż do naczynia miksera.
- Zmiksuj na jednolitą masę.
- Dopraw do smaku i podawaj z ulubionymi dodatkami.
Komentarz dietetyka
Możesz użyć dowolnego napoju roślinnego. Każde sprawdzi się idealnie.
~ Oliwia Gawron, dietetyk