Twarożek do naleśników
Opublikowano: 11.04.2023 r.
Twaróg sernikowy, serek homogenizowany, rodzynki i szczypta cukru pudru – to baza naszego przepisu na twarożek do naleśników. Nie zapominajmy o ekstrakcie waniliowym, który doda wyrazistego smaku. Idealne proporcje sprawią, że twarożek będzie kremowy i aksamitny, a dodatek rodzynek zapewni przyjemne chrupnięcie i lekko słodkawy akcent.
Składniki dla 1 porcji:
- Twaróg sernikowy - 250 g
- Serek homogenizowany - 50 g
- Cukier puder - 20 g
- Ekstrakt waniliowy - 2 ml
- Rodzynki - 50 g
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- duża miska
Przepis krok po kroku
- Twaróg wymieszaj z serkiem homogenizowanym.
- Dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
- Dodaj rodzynki i zamieszaj.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, warto połączyć ją ze świeżymi owocami.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny