Tortilla z serkiem i szynką
Opublikowano: 12.10.2021 r.
Tortilla pełnoziarnista, serek kanapkowy naturalny, rukola i szynka z indyka – oto najważniejsze składniki, które znajdziesz w tym przepisie na pyszne i sycące wrapy. Dodaj do tego kilka pomidorków koktajlowych i posyp nasionami słonecznika, żeby dodać trochę chrupkości i ekstra smaku.
Składniki dla 1 porcji:
- Tortilla pełnoziarnista - 62 g (1 sztuka)
- Serek kanapkowy naturalny - 25 g (1 łyżka)
- Rukola - 20 g (1 garść)
- Pomidory koktajlowe - 120 g (6 sztuk)
- Słonecznik nasiona łuskane - 10 g (1 łyżka)
- Szynka z indyka - 30 g (2 plasterki)
- Przyprawy - sól, oregano
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- folia spożywcza
Przepis krok po kroku
- Serkiem kanapkowym posmaruj placek tortilli.
- Wyłóż na to plasterki szynki, rukolę i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- Wszystko posyp nasionami słonecznika i oregano.
- Zawiń w ciasny rulon.
- By łatwiej pokroić rulon w plastry, zawiń dodatkowo w folię spożywczą i odłóż do lodówki na 20 minut.