Tortilla z łososiem i szpinakiem
Opublikowano: 20.01.2025 r.
Łosoś wędzony, serek kanapkowy z nutą czosnku i świeży szpinak - to trio idealne do stworzenia pysznej tortilli. Te pełnoziarniste placki wypełnione smakiem i zdrowiem sprawią, że zwykły lunch przerodzi się w wyjątkowe doświadczenie. Prosty, ale wyrafinowany przepis, który zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Składniki dla 20 porcji:
- Tortilla pełnoziarnista - 120 g (2 placki)
- Łosoś wędzony - 100 g
- Serek kanapkowy z czosnkiem - 150 g
- Szpinak - 50 g (2 garście)
Liczba porcji: 20
Przepis krok po kroku
- Placki od tortilli posmaruj dokładnie serkiem kanapkowym.
- Na serek rozłóż równomiernie łososia i szpinak.
- Placki zwiń w rulony, a następnie pokrój je na 10 równych części.
- Przed podaniem schłodź przekąskę w lodówce.
Komentarz dietetyka
Pomysł na tortille w takim wydaniu to zdrowa przekąska, która idealnie nada się na spotkania ze znajomymi, a także jako II śniadanie.
~ Kamila Lewandowska, dietetyk