Tapioka z mango

Opublikowano: 23.07.2021 r.
Mango, mleczko kokosowe i tapioka w granulkach - to trio, które stworzy pyszny deser idealny na letnie popołudnia. Soczyste mango doskonale komponuje się z kremowym mleczkiem kokosowym i delikatnymi granulkami tapioki. Szybko i prosto, ale przede wszystkim smacznie!
Składniki dla 2 porcji:
- Tapioka w granulkach - 25 g
- Mleczko kokosowe - 250 ml (1 szklanka)
- Mango - 280 g (1 szt)
- Przyprawy - cukier puder
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek, blender, duża miska, szklane pojemniczki
Przepis krok po kroku
- W małym garnuszku zagotuj mleko kokosowe i dodaj tapiokę, a także cukier puder. Całość gotuj razem przez 20 minut.
- Pudding przełóż do szklanych słoiczków lub pojemniczków. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Mango pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj całość na gładką masę.
- Gotowy pudding podawaj z musem z mango.
Komentarz dietetyka
To niezwykle zdrowy deser pełen błonnika i witaminy A.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny