Surówka z pora i selera

Opublikowano: 29.08.2021 r.
Por, seler korzeniowy, jabłko – ta trójka tworzy ten smakowity mix, który zaskoczy Cię swoją świeżością. Dodaj do tego majonez z jogurtem naturalnym i szczyptę koperku, a otrzymasz surówkę, którą będziesz chciał(a) powtarzać! Prosty przepis, a efekt naprawdę zachwyca.
Składniki dla 2 porcji:
- Por - 80 g
- Seler korzeniowy - 70 g
- Jabłko - 160 g
- Majonez - 25 g
- Jogurt naturalny - 25 ml
- Koperek - 20 g
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- tarka, miska
Przepis krok po kroku
- Pora pokrój w półplasterki, jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę, a selera zetrzyj na tarce. Koperek posiekaj.
- Do miski dodaj jogurt i majonez i dokładnie wymieszaj.
Komentarz dietetyka
Surówka z pora i selera to dobry dodatek do obiadu dla osób na diecie o niskim indeksie glikemicznym oraz na diecie bezglutenowej.
~ Monika Słowikowska, dietetyk kliniczny