Surówka z kiszonych ogórków z musztardą
Opublikowano: 24.02.2022 r.
Ogórki kiszone, musztarda, cebula i oliwa z oliwek – to cztery składniki, które wystarczą, żeby przygotować wciągającą surówkę z kiszonych ogórków z musztardą. Wyjątkowa, bo ostra i kwaśna zarazem, idealna jako dodatek do wielu dań. Tylko kilka chwil i gotowe!
Składniki dla 3 porcji:
- Ogórki kiszone - 300 g
- Cebula - 100 g (1 sztuka)
- Oliwa z oliwek - 30 ml (3 łyżki)
- Musztarda - 100 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 3
Będziesz potrzebować:
- miska
Przepis krok po kroku
- Ogórki pokrój w plastry, a cebulę w pióra.
- Wymieszaj warzywa w miseczce, dopraw całość do smaku.
- Oliwę z oliwek wymieszaj z musztardą i polej surówkę.
- Podawaj do dań obiadowych lub grilla.
Komentarz dietetyka
Surówka świetnie będzie pasować jako dodatek do dań obiadowych.
~ Oliwia Gawron, dietetyk