Surówka colesław thermomix
Opublikowano: 03.03.2022 r.
Marchewka, kapusta biała, majonez i ocet jabłkowy to kluczowe składniki pysznej i chrupiącej surówki coleslaw, którą zrobisz w mgnieniu oka dzięki Thermomixie. Dodatek cukru i musztardy nadaje temu klasycznemu daniu wyjątkowego smaku. Prosty przepis na surówkę, która będzie świetnym dodatkiem do grillowanych mięs i wielu innych potraw.
Składniki dla 4 porcji:
- Marchewka - 90 g
- Kapusta biała - 500 g
- Majonez - 75 g
- Ocet jabłkowy - 30 ml
- Cukier - 15 g
- Musztarda - 25 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- thermomix
Przepis krok po kroku
- Obierz i pokrój marchewki na ćwiartki i dodaj do miski Thermomixa. Siekaj przez 4 sekundy / prędkość 5.
- Usuń zewnętrzne liście i rdzeń z kapusty. Pokrój na duże kawałki i dodaj do miski Thermomix. Dodaj majonez, ocet jabłkowy, cukier, musztardę, sól i pieprz do miski Thermomix.
- Posiekaj składniki przez 4 sekundy / prędkość 4.
- Wymieszaj przez 4 sekundy / prędkość 4.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, która zawiera sporo składników mineralnych i witamin.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny