Sos pomidorowy do pulpetów

Opublikowano: 26.11.2021 r.
Przecier pomidorowy, cebula, czosnek, oliwa z oliwek i zioła prowansalskie – te składniki to podstawa aromatycznego sosu pomidorowego do pulpetów, który zachwyci podniebienie. Dodając ocet balsamiczny, wino czerwone i puszkowane pomidory, uzyskamy głębię smaku. Kiedy całość się przegryzie, sos staje się idealnym towarzyszem dla soczystych pulpetów.
Składniki dla 2 porcji:
- Przecier pomidorowy bez soli - 250 g (1 szklanka)
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, natka pietruszki świeża, oregano, bazylia
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- garnek
Przepis krok po kroku
- Przecier pomidorowy przełóż do garnka i zacznij podgrzewać na najmniejszej mocy palnika.
- Dopraw, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj.
Komentarz dietetyka
Wybierając passattę należy czytać skład i wybierać te bez dodatku cukru.
~ Aleksandra Dziura, dietetyk