Smażona kiełbasa z cebulką
Opublikowano: 21.01.2025 r.
Danie jest super proste i szybkie do przygotowania, a smak wynagradza każdą minutę spędzoną przy patelni. Aromatyczna cebulka i soczysta kiełbasa to połączenie, które zawsze się sprawdza.
Składniki dla 2 porcji:
- Kiełbasa domowa - 400 g
- Cebula - 100 g
- Oliwa z oliwek - 15 ml
- Przyprawy - majeranek
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- patelnia duża, kuchenka
Przepis krok po kroku
- Kiełbasę natnij ostrym nożem w kilku miejscach, niezbyt głęboko.
- Cebulę pokrój w piórka.
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę.
- Dodaj kiełbasę. Smaż do zarumienienia.
- Gotowe danie posyp majerankiem.
Komentarz dietetyka
To opcja, która ze względu na dużą zawartość przetworzonego mięsa nie powinna gościć w menu zbyt często.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny