Serek wiejski z bułką grahamką i warzywami

Opublikowano: 27.04.2023 r.
Serek wiejski, świeża bułka grahamka i chrupiąca rzodkiewka – to tylko niektóre z kluczowych składników tego prostego, ale smacznego dania. Dodaj do tego odrobinę szczypiorku i pestki dyni, a otrzymasz pożywną przekąskę, która świetnie sprawdzi się na szybkie śniadanie lub lunch.
Składniki dla 1 porcji:
- Serek wiejski - 200 g
- Bułka grahamka - 90 g
- Pestki dyni - 10 g
- Rzodkiewka - 45 g
- Szczypiorek - 10 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- miseczka
Przepis krok po kroku
- Przekrój bułkę grahamkę z pestkami dyni na pół
- Odcedź serek wiejski za pomocą widelca i połóż go na bułkę
- Rzodkiewkę pokrój w plasterki i połóż na serku
- Pokrój drobno szczypiorek i umieść go na połówkach bułki. SMACZNEGO!
Komentarz dietetyka
Do posiłku można dodać swoje ulubione warzywa.
~ Patrycja Kaminiecka, dietetyk