Schab z grilla

Opublikowano: 07.04.2021 r.
Schab wieprzowy bez kości i oliwa z oliwek to duet idealny na grilla! Tylko dwa składniki, a efekt wow gwarantowany. Możesz przygotować delikatny, soczysty schab, który będzie doskonale smakować dzięki prostocie i naturalnym aromatom.
Składniki dla 1 porcji:
- Schab wieprzowy bez kości - 150 g
- Oliwa z oliwek - 10 ml (1 łyżka)
- Przyprawy - sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mięs
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- grill elektryczny, grill, szczypce do grilla
Przepis krok po kroku
- Mięso przełóż do miski.
- Do mięsa dodaj oliwę, musztardę i przyprawy.
- Całość dokładnie wymieszaj, rozprowadzając marynatę po całej powierzchni mięsa.
- Włóż do lodówki na minimum godzinę.
- Mięso grilluj na grillu z każdego strony, co kilka minut obracając za pomocą szczypców.