Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Opublikowano: 12.03.2021 r.
Tuńczyk w sosie własnym, kukurydza konserwowa i jajka to najważniejsze składniki sałatki, która jest szybka w przygotowaniu i pełna smaku. Dodaj do tego trochę marchewki oraz groszku zielonego, a całość wymieszaj z majonezem. To idealne połączenie, które sprawdzi się jako lekki lunch albo dodatek do obiadu.
Składniki dla 4 porcji:
- Tuńczyk w sosie własnym - 170 g
 - Kukurydza konserwowa - 150 g
 - Marchewka - 90 g (Dwie marchewki)
 - Groszek zielony - 150 g
 - Jajko - 3 szt. (Trzy jajka rozmiar M)
 - Majonez - 75 g (Trzy łyżki)
 - Przyprawy - sól, pieprz
 
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- garnek
 
Przepis krok po kroku
- Tuńczyka, groszek i kukurydzę dobrze odsącz i przełóż do miski.
 - Jajka ugotuj, obierz ze skorupki i pokrój w kosteczkę. Dodaj do reszty składników.
 - Marchewkę ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do miski.
 - Całość wymieszaj. Dodaj sól i pierz i ponownie zamieszaj.
 - Dodaj majonez i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.