Sałatka z tortellini i szynką
Opublikowano: 17.03.2021 r.
Tortellini grzybowe, szynka konserwowa, ser edamski i brokuły – to zestaw, który zaskoczy niejednego smakosza! Dołóż jeszcze trzy łyżki majonezu i masz pyszną, sycącą sałatkę, która świetnie sprawdzi się nie tylko na kolację, ale też jako przekąska na imprezę. Pycha!
Składniki dla 4 porcji:
- Tortellini - 250 g (Najlepiej grzybowe, jedno opakowanie)
- Szynka konserwowa - 150 g
- Ser edamski - 150 g
- Brokuły - 200 g (Pół brokułu)
- Majonez - 45 g (3 łyżki)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- garnek
Przepis krok po kroku
- Tortellini ugotuj według zaleceń producenta na opakowaniu.
- Z brokułu wydziel różyczki i wrzuć je do osolonego wrzątku. Gotuj, aż do miękkości.
- Szynkę i ser pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski. Dodaj sól, pieprz i majonez. Całość wymieszaj.