Sałatka z papryką konserwową

Opublikowano: 26.11.2024 r.
Sałatka z papryką konserwową świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek lub obiadu. Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Składniki dla 1 porcji:
- Papryka konserwowa (marynowana) - 100 g (3 plastry)
- Kukurydza konserwowa - 80 g (1 mała puszka)
- Jajko - 50 szt. (1 sztuka)
- Ser gouda - 30 g (1 plaster)
- Majonez - 10 g (1 lyżeczka)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- garnek mały
Przepis krok po kroku
- Jajko ugotuj na twardo.
- Ugotowane jajko ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
- Paprykę pokrój w drobną kostkę lub cienkie paski.
- Ser pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce.
- Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
Komentarz dietetyka
Produkty marynowane mogą powodować dolegliwości żołądkowo jelitowe u osób z problemami gastrologicznymi. Warto stosować wtedy ich mniejsze ilości.
~ Aleksandra Dziura, dietetyk