Sałatka z mortadeli
Opublikowano: 09.06.2021 r.
Mortadela, ser gouda i ogórki kiszone to podstawa tej sałatki. Dorzuć jedną łyżkę musztardy, dwie majonezu i trochę jogurtu naturalnego, żeby wszystko się ładnie połączyło. Smacznie, prosto i szybka opcja na każdą okazję.
Składniki dla 3 porcji:
- Mortadela - 250 g
- Ser gouda - 150 g (W kostce)
- Ogórki kiszone - 150 g (3 ogórki)
- Musztarda - 20 g (1 łyżka)
- Majonez - 50 g (2 łyżki)
- Jogurt naturalny - 25 ml (1 łyżka)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 3
Będziesz potrzebować:
- salaterka
Przepis krok po kroku
- Mortadelę, ser żółty i ogórki kiszone pokrój w kostkę.
- Musztardę, majonez i jogurt wymieszaj, a potem dodaj do reszty składników. Dopraw solą i pieprzem do smaku i całość dobrze wymieszaj.
- Sałatkę umieść w lodówce i podawaj schłodzoną.