Sałatka z makaronem i ogórkiem

Opublikowano: 15.03.2021 r.
Makaron fusilli, chrupiący ogórek i ser feta – to trio, które stanowi o unikalności tej sałatki. Do tego dochodzą soczyste pomidory koktajlowe i wyraziste czarne oliwki, które świetnie komponują się z resztą składników. Ta sałatka to połączenie smaków, które zadowoli każdego miłośnika kuchni śródziemnomorskiej.
Składniki dla 2 porcji:
- Oliwki czarne - 42 g (9 sztuk)
- Pomidory koktajlowe - 90 g (9 sztuk)
- Ser Feta - 150 g
- Ogórek - 150 g (1 ogórek, bez nasion i skórki)
- Makaron fusilli - 150 g
- Przyprawy - pieprz
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- garnek
Przepis krok po kroku
- Makaron ugotuj według zaleceń znajdujących się na opakowaniu.
- Ogórek obierz, wytnij gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Możesz też w pokroić go w plastry bez wycinania środka.
- Ser feta pokrój w kostkę.
- Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój na pół.
- Do misek rozdziel makaron, następnie dodaj przygotowane składniki oraz udekoruj całość oliwkami.